Nieuwsbericht

Ontwikkeling CORA 2.0 van start

In februari en maart is een start gemaakt met de doorontwikkeling van CORA (Corporatie Referentie Architectuur), onder de noemer CORA 2.0, door de Special Interest Group (SIG) CORA en de Werkgroep (WG) CORA.

De doorontwikkeling van CORA, de bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties, is met name gericht op de afgeleide gegevens inclusief de relaties naar de BAG, Aedex/IPD en CorpoData en het verwerken van commentaar op CORA 1.0. De doorontwikkeling moet tevens bijdragen aan het praktisch hanteerbaar maken van de CORA.

De ontwikkeling van CORA 2.0 zal plaatsvinden langs een vijftal sporen, te weten:

  • Spoor 1: Verzamelen en verwerken van commentaar op CORA 1.0.
  • Spoor 2: Beoordelen en verwerken bijdragen van marktpartijen.
  • Spoor 3: Uitwerken van de aansluiting met afgeleide gegevens (Aedex/IPD, CorpoData).
  • Spoor 4: Uitwerken aansluiting BAG (best practices).
  • Spoor 5: De bijdragen vanuit deze sporen worden verzameld en leiden via een reviewprocedure tot CORA 2.0.

Het traject van CORA 2.0 wordt begeleid en ondersteund door een kernteam van PMtD en HC&H en de presentatie van CORA versie 2.0 zal plaatsvinden op de NetwIT beurs Corporatieplein 2011 op 29 september 2011.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.