Nieuwsbericht

Developers op dreef: 68 procent meer applicaties in de maak in 2019

Utrecht, 16 mei 2019 – IT-professionals in de Benelux hebben dit jaar 68 procent meer apps in ontwikkeling dan in 2018. Dat is meer dan het wereldwijde gemiddelde dat op 60 procent ligt. Vergeleken met vorig jaar geven developers in de Benelux aan sneller te kunnen ontwikkelen. 64 procent is nu in staat webapplicaties te ontwikkelen in minder dan vier maanden. In 2018 was dat nog 54 procent. Dit is mede te wijten aan de hoge adoptie van low-code in de Benelux. Wereldwijd maakt 41 procent van de organisaties gebruik van low-code en in de Benelux 64 procent. Dit blijkt uit het State of Application Development onderzoek onder 3.300 IT-professionals wereldwijd, uitgevoerd in opdracht van OutSystems, leverancier van hét low-code-platform voor applicatieontwikkeling.

Ambitieuze plannen, talent schaars
Ontwikkelteams zijn ambitieuzer dan vorig jaar en hebben meer applicaties op de rol staan. 46 procent van de IT-professionals geeft aan meer dan 25 apps te ontwikkelen. De helft daarvan heeft zelfs als doel gesteld om meer dan 50 apps te ontwikkelen in 2019. Ondanks de verhoogde ontwikkelsnelheid speelt de schaarste van ontwikkeltalent ze parten. Zo geeft in de Benelux 55 procent aan te kampen met een backlog. Het vinden van talent wordt door respondenten als zeer uitdagend omschreven. Met name gespecialiseerde ontwikkelaars op het gebied van Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence/analytics en Internet of Things zijn lastig te vinden. 70 procent geeft aan dat ontwikkelaars met deze specialismen zelfs moeilijk tot zeer moeilijk te vinden zijn.

Willem van Enter, Vice President EMEA bij OutSystems: “Ontwikkelteams zijn het afgelopen jaar ambitieuzer geworden en hebben grootse plannen voor het ontwikkelen van applicaties. Omdat de gemiddelde ontwikkeltijd afneemt zijn IT-professionals in staat beter te voldoen aan de vraag vanuit de business, ondanks het tekort aan ontwikkelaars. Dat het aantal applicaties op de ontwikkellijst toeneemt, geeft ook aan dat alle afdelingen in een organisatie steeds meer de mogelijkheden van IT inzien. Ik verwacht dan ook dat snelle applicatieontwikkeling een steeds belangrijkere rol gaat spelen in het realiseren van concurrentievoordeel.”

Het State of Application Development onderzoek is via onderstaande link beschikbaar als download.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.