Nieuwsbericht

Schiphol winnaar tweede editie Portfolio Management Awards

~ De award voor Portfoliomanager of the Year ging naar Benno Tieke van Philips HealthWorks ~

Gouda, 15 maart 2019 - Schiphol won gisteravond de award voor Portfolioteam of the Year tijdens en liet daarmee kandidaten als Heineken, ProRail, en de Gemeente Amsterdam achter zich. Adviesbureau Intermedius riep de awardshow in het leven om (strategisch) portfoliomanagement op een voetstuk te zetten. De jury was unaniem in haar oordeel en roemde de winnaar om haar volledigheid en snelle implementatie. De prijs voor de beste portfoliomanager ging naar Benno Tieke van Philips HealthWorks.

“Het was drie jaar hard werken en we hadden zo nu en dan onze ups en downs maar het is ons gelukt”, juichte Marleen van de Geer van Royal Schiphol Group bij het ontvangst nemen van de award. De jury was vooral te spreken over de volledigheid en de snelheid waarmee het team portfoliomanagement in de organisatie heeft geïmplementeerd. “Portfoliomanagement zorgt ervoor dat de keuze van projecten beter in lijn is met de strategische doelen. Ook heeft het meer focus gebracht, de werkdruk vermindert en tot meer vertrouwen bij de stakeholders geleid.”

Minder wedstrijd, meer kennis delen
Hoewel de awardshow natuurlijk een wedstrijd is, is het primaire doel van het event het delen van kennis. Diane Dros van Intermedius: “Portfoliomanagement is enorm in ontwikkeling en daarmee ook de rol van de portfoliomanagers. Continue verandering en innovatie vragen om een andere manier van samenwerken binnen organisaties. Zo bleek uit eerder onderzoek van ons dat de helft van de werknemers zich niet gehoord voelt door het management. Wij denken dat portfoliomanagement dé manier is om het (hogere) management en werknemers met elkaar te verbinden.

Het verschil maken
“Portfoliomanagement zorgt ervoor dat we zowel op centraal als lokaal niveau beter inzicht hebben in alle internationale projecten die naar de verschillende landen worden uitgerold”, aldus Nadine Diepeveen, portfoliomanager bij Heineken. “Wanneer er sprake is van een overload van projecten voor één land, kunnen we hierdoor sneller en makkelijker keuzes maken en prioriteren“. Savina Tarani, portfoliomanager bij De Gemeente Amsterdam onderstreept het belang van portfoliomanagement: Het bevordert niet alleen de samenwerking binnen het directieteam maar leidt tot een betere samenwerking tussen onderlinge teams en een gedeelde visie.”
#######

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.