Nieuwsbericht

Getronics empowert vrouwen in ICT, vandaag en elke dag

~ Voor Getronics, een van ‘s werelds toonaangevende ICT-dienstverleners, zijn diversiteit en gendergelijkheid niet gewoon buzzwords, maar de standaard. ~

Amsterdam, 8 maart 2019 – Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag benadrukt Getronics zijn engagement om gelijke kansen voor iedereen te promoten, door vrouwen aan te sporen leidinggevende functies op zich te nemen en inspirerende rolmodellen te worden binnen het bedrijf en de ICT-sector in het algemeen. Getuige van deze inzet zijn de benoeming van Deborah Exell tot Global Head of Human Capital and Business Transformation in mei 2018, de recente nominatie van Managing Director Benelux Irene Veldstra voor de ICT Woman of the Year-award van DataNews, en uiteraard het Women in Technology-programma van Getronics.

“Historisch gezien zijn vrouwen ondergewaardeerd en ondervertegenwoordigd in de bedrijfswereld, zeker binnen de ICT. Bij Getronics willen we daar verandering in brengen door vrouwen te ondersteunen, door rolmodellen te hebben voor meisjes die een loopbaan in de ICT-sector ambiëren, ook al missen ze de juiste referenties of informatie, en door hen te helpen de bestaande stereotypes te doorbreken,” aldus Deborah Exell, Global Head of Human Capital and Business Transformation. “In lijn met ons sterk geloof in menselijk kapitaal en onze overtuiging dat mensen de kern vormen van onze bedrijfsactiviteiten en successen, vormen gelijke kansen voor vrouwen geen uitzonderlijk doel dat we moeten ambiëren, maar een vanzelfsprekende realiteit en een dagelijkse norm, zij het op het vlak van rekrutering, training, promoties of verloning.”

Met Women in Technology, een initiatief dat van start is gegaan in augustus 2018, spoort Getronics vrouwen aan om hun ambities na te streven en zich volop te ontplooien in een ICT-wereld die nog grotendeels door mannen wordt gedomineerd. Het programma omvat een aantal praktische maatregelen die een impact hebben op de ontwikkeling van vrouwen binnen het bedrijf op korte, middellange en lange termijn, zoals:

  • een coachingprogramma;
  • de organisatie van werkgroepen en regionale rondetafelgesprekken om het initiatief te promoten, strategische input te verzamelen en talent te identificeren;
  • deelname aan events;
  • samenwerking met universiteiten en andere organisaties;
  • de uitwerking van een Women in Technology-strategie tot 2020.

“In het kader van onze missie om wereldwijd de voorkeurspartner voor bedrijfstransformatie te worden, is het voor ons vanzelfsprekend om zelf de voordelen van transformatie te laten zien door een rolmodel te zijn voor de toekomst van werk, en te evolueren naar een minder door mannen gedomineerde, meer divers bedrijf,” zegt Nana Baffour, voorzitter en CEO van de groep Getronics. “Deze benadering is geheel in overeenstemming met onze kijk op diversiteit, die voor ons altijd een troef is geweest: we omarmen verschillende standpunten en meningen, want ze zijn verrijkend, zowel op persoonlijk als businessvlak, en kunnen ons alleen maar helpen om onze klanten de gewenste, uitzonderlijke gebruikerservaring te garanderen.”
# # #

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.