Nieuwsbericht

NLconnect onderschrijft aangepaste gedragscode Notice and Take Down

Den Haag, 15 januari 2019. NLconnect, de brancheorganisatie voor de breedbandindustrie heeft vandaag de aangepaste gedragscode ‘Notice and Take Down’ ondertekend. De code is half december aangescherpt met een addendum over het bestrijden van kinderporno. De accessproviders in de achterban van NLconnect hebben besloten deze aanpak graag te onderschrijven.

In het addendum is vastgelegd dat inhoud die wordt gemeld door het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) binnen 24 uur offline wordt gehaald. Providers handelen deze meldingen af zonder zelf te onderzoeken of er sprake is van onmiskenbaar onrechtmatig/strafbaar materiaal en zonder het EOKM om een vrijwaring te vragen.

NLconnect-directeur Mathieu Andriessen: ‘Hoewel de NTD-code vooral van invloed is op de dagelijkse praktijk van hostingproviders verbinden wij als access-industrie graag onze naam aan de scherpere regels. Onze leden leggen hoogwaardige glasvezel- en andere breedbandnetwerken aan en zorgen er voor iedereen in ons land een snelle internetverbinding heeft. Daarmee leveren we een bron van informatie, communicatie en vermaak. Maar er gebeuren online ook veel onrechtmatige zaken. Die moeten actief worden voorkomen en bestreden. De NTD code en de aanscherping daarvan dragen hier aan bij.’

Notice and Take Down is een procedure die start op het moment dat iemand (vermeende) illegale online informatie meldt bij een provider. Dat is de Notice. De procedure eindigt met het offline halen van de betreffende content, de zogenoemde Take Down, veelal door de hostingprovider. Andriessen: ‘Accessproviders nemen hun verantwoordelijkheid natuurlijk op meerdere vlakken. Ze bieden eindgebruikers bijvoorbeeld beveiligingspakketten voor spam- en virusbescherming en doen aan voorlichting en advisering over zaken als phishing. Ook pakken ISP’s gehackte of kwaadwillende eindgebruikers aan, onder andere door uitwisseling van abuse informatie’. De aangescherpte NTD code past volgens NLconnect goed in de steeds intensievere gezamenlijke aanpak door de internetindustrie van onrechtmatige zaken op het internet.

https://noticeandtakedowncode.nl

Over NLconnect

NLconnect verbindt de keten van bedrijven die glasvezel- en andere breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur. De vereniging wil werk maken van de Gigabit society en heeft als doel dat elke Nederlander en elke Nederlandse organisatie of onderneming de beschikking krijgt over toekomstvast breedband. NLconnect streeft daarbij naar een gezonde marktwerking in alle segmenten van de breedband-keten.

www.nlconnect.org

------------------------

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.