Nieuwsbericht

HPE en het World Economic Forum starten initiatief om bij te dragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem

• HPE en het Forum lanceren Tech Impact 2030 om technologie in te zetten voor impactvolle maatschappelijke veranderingen
• Tech Impact 2030 roept partners op bij te dragen aan mondiale uitdagingen

Amstelveen, 1 oktober 2018 – Hewlett Packard Enterprise (HPE) en het World Economic Forum zijn een initiatief gestart om honger in de wereld tegen te gaan. Dit maakten beide organisaties bekend tijdens de Sustainable Development Impact Summit van het Forum. Het doel is om met innovatieve technologische toepassingen bij te dragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem in 2030.

HPE en het Forum doen een beroep op publieke en private organisaties om in een open samenwerking oplossingen te vinden voor voedselonzekerheid en het voeden van de groeiende bevolking op een duurzame, voedzame en inclusieve manier.
De missie om het wereldvoedselprobleem tegen 2030 opgelost te hebben, is de eerste kwestie van verschillende mondiale uitdagingen waar HPE en het Forum zich over buigen binnen Tech Impact 2030. Tech Impact 2030 is een open samenwerking om industrie, technologie, academici en regeringsleiders samen te brengen om betekenisvolle maatschappelijke veranderingen mogelijk te maken voor 2030.

"HPE gelooft dat technologie de mogelijkheid kan bieden om echte maatschappelijke verbeteringen door te voeren, mits ze innovatief zijn toegepast en universeel worden geadopteerd", aldus Antonio Neri, president en CEO van HPE. "Om vooruitgang te stimuleren hebben we een nieuwe benadering nodig: een benadering die gedurfde ideeën vertaalt naar praktische oplossingen. Daarom zijn we een samenwerking gestart met het Forum om de juiste mensen, resources en focus samen te brengen en daarmee aangrijpende mondiale veranderingen te realiseren."

Tech Impact 2030
Tech Impact 2030 markeert een voor het Forum unieke samenwerking, die complexe en systematische mondiale uitdagingen probeert te ondersteunen. Er wordt gebruikgemaakt van de diverse partners binnen het Forum en hun kennis en ervaring met mondiale uitdagingen. Dit wordt gecombineerd met de technologische expertise van HPE. Zo richt Tech Impact 2030 zich op nieuwe manieren om technologie in te zetten om positief bij te dragen aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zijn vastgesteld.

"Een open samenwerking is de snelste manier om echte innovatie aan te moedigen en veranderingen door te voeren", aldus Dominic Waughray, Head of the World Economic Forum Centre for Global Public Goods. "De introductie van Tech Impact 2030 laat zien wat er kan worden bewerkstelligd als we de kracht van het Forum gebruiken om de technologische visie van een actiegerichte partner, zoals HPE, te operationaliseren."

In de komende maanden zullen HPE en het Forum meerdere uitdagingen introduceren in sectoren als de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, transport en productie. Elke uitdaging vormt een sociaal, economisch of milieuprobleem dat kan worden aangepakt door experts bijeen te brengen en bestaande en nieuwe technologie op disruptieve manieren toe te passen.

HPE en het Forum brengen deze leiders samen om concrete doelen in kaart te brengen, in te kaderen en uiteindelijk te behalen.

Transformatie van voedselsystemen om wereldvoedselprobleem op te lossen
De Verenigde Naties meldt dat wereldwijd bijna 800 miljoen mensen ondervoed zijn en voorspelt bovendien dat de wereldbevolking in 2030 gegroeid is tot 8,5 miljard mensen. Het Forum schat dat de wereldbevolking in 2050 is uitgegroeid tot 9,8 miljard mensen. Daardoor is maar liefst 70 procent meer voedsel nodig dan vandaag wordt geconsumeerd. HPE en het Forum kunnen tools, technologie en data driven foresights bieden om dit probleem te helpen oplossen.

Met Tech Impact 2030 willen HPE en het Forum de transformatie van voedselsystemen versnellen door innovatieve technologische toepassingen. Voortbouwend op het werk van het ‘food system-initiatief’ van het Forum, wordt de focus gericht op het verbeteren van oogsten, productiviteit en duurzaamheid in het hele landbouwecosysteem, van landbouwvelden, fabrieken en supermarkten tot aan de eettafel.

Tijdens de SD Impact Summit starten HPE en het Forum een reeks werksessies als onderdeel van Tech Impact 2030, waarbij leiders worden bijeengeroepen om een actiegerichte roadmap te ontwerpen. Deelnemers, HPE en het Forum brengen ideeën in, sturen op vooruitgang en komen tot ‘sprints’ van 24 maanden met progressieve mijlpalen richting het doel om honger in de wereld op te lossen.

Als eerste stap werken HPE en het Forum al samen met de Purdue University's College of Agriculture, een toonaangevende speler in het verbeteren van voedselzekerheid en het optimaliseren van agri-tech over de hele wereld. Purdue werkt nauw samen met HPE om disruptieve technologieën, zoals IoT-sensoren en autonome tractoren, te implementeren. Daarmee wordt digitale en precisielandbouw mogelijk.

Aansluiten bij Tech Impact 2030
HPE en het Forum geloven dat partnerschap essentieel is om impactvolle veranderingen tot stand te brengen. Organisaties die zich willen aanmelden bij Tech Impact 2030 kunnen meer informatie vinden op https://news.hpe.com/tech-impact-2030/ of contact opnemen via TechImpact2030@hpe.com.
-------

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.