Nieuwsbericht

Getronics lanceert ‘Women in Technology’ om vrouwen in de ICT-sector te empoweren

Getronics, de wereldwijde toonaangevende ICT-serviceprovider, is vastbesloten een voortrekkersrol te spelen binnen diversiteit op de werkvloer. Met Getronics ‘Women in Technology’ wil het bedrijf diversiteit bevorderen door vrouwen te stimuleren om leidende rollen aan te nemen en een voorbeeld van empowerment te worden, zowel binnen Getronics als binnen de ICT sector in het algemeen.

Londen & Amsterdam, 30 augustus 2018 – Als ICT-serviceprovider met klanten over de gehele wereld, die allemaal hun eigen achtergrond, cultuur en ideeën hebben, hecht Getronics veel waarde aan het promoten van gelijke kansen voor iedereen om bij haar werknemers de diversiteit van haar klanten te weerspiegelen.

Getronics wil daarom vrouwen – nog altijd een minderheid binnen het bedrijf – aanmoedigen om hun ambities na te streven en hun volledige potentieel te benutten om zo rolmodellen te worden voor andere jonge vrouwen wereldwijd, die het aan deze informatie en referenties ontbreekt in een ICT-wereld die nog altijd door mannen gedomineerd wordt.

“We weten dat menselijk kapitaal de kern is van zakelijk succes, en dat diversiteit in talent het hart van innovatie is. Diversiteit is niet alleen maar een modewoord. Verschillende perspectieven en unieke standpunten zijn een essentiële bron voor groei. Onze werknemers zullen de community’s vertegenwoordigen, waarin ze wereldwijd leven en werken, en dat houdt het verwelkomen van diversiteit in”, zegt Deborah Exell, Global Head of Human Capital & Change bij Getronics. “Onze cultuur steunt op respect, integriteit en transparantie. We handelen volgens onze inzichten, onze diversiteit is zichtbaar. We koesteren uitdagingen en verschillen, en we ijveren ervoor om waar mogelijk oude grenzen en obstakels te doorbreken. Iedereen heeft een stem. We beschermen onze werkomgeving die vrij is van pestgedrag en intimidatie, op onze werkplek is geen plaats voor discriminatie. We garanderen gelijke kansen bij werving, trainingen, promoties, voordelen en compensaties.”

Het bedrijf heeft in deze context reeds enkele praktische maatregelen genomen. Sommige zijn al van kracht, andere volgen binnenkort. Ze zullen een impact hebben op de ontwikkeling van vrouwen binnen het bedrijf op korte-, middellange- en lange termijn. Zo heeft Getronics onder meer een werkgroep van rolmodellen op het gebied van leiderschap bijeengebracht om het initiatief te dragen. Verder zullen regionale rondetafels georganiseerd worden met het oog op input voor de strategie, het ontdekken van talent, de ontwikkeling van een coachingsprogramma, testimonials van vrouwelijke succesverhalen, deelname aan externe events, samenwerking met universiteiten en vrouwenorganisaties, en het opzetten van de ‘Women in Technology’-strategie voor 2020.

“En dat is slechts het begin. ‘Women in Technology’ moet gezien worden als de eerste stap in een bredere aanpak die gericht is op het bevorderen van inclusiviteit voor alle geslachten, leeftijden, etniciteiten en geloofsovertuigen”, zegt Caroline Montgomery, Global Head of Engineering & Solutions bij Getronics. “We beschouwen diversiteit als een kracht en we geloven dat ons bedrijf baat heeft bij de rijkdom die dat met zich brengt.”

###

Over Getronics
Getronics is een wereldwijd actieve ICT-integrator met een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar en is in handen van Bottega InvestCo S.à r.l.

We streven ernaar dankzij de juiste technologie en uitzonderlijke mensen de voorkeurspartner van onze klanten te worden wanneer het op bedrijfstransformatie aankomt, met daarnaast een unieke focus op klanttevredenheid dankzij gelukkige medewerkers. Met bijna negenduizend werknemers in 23 landen in Europa, Azië & Oceanië, en in Latijns-Amerika biedt Getronics met haar Transformation-portfolio kennis en expertise in Managed Workspace, Applications, Industriespecifieke Softwareoplossingen, Multicloud Management, Unified Communications en Securitydiensten. Zo willen we met een proactief, end-to-end portfolio de digitale gebruiker ondersteunen, zowel in de openbare als in de privésector.

Getronics is het leidende lid en drijvende kracht achter de Global Workspace Alliance (GWA), een uniek model dat klanten een consistente IT-service wil bieden in honderd landen met één enkel aanspreekpunt en facturatiedienst. De GWA beheert wereldwijd tien miljoen werkomgevingen.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.