Nieuwsbericht

Eerste Y Combinator Startup Accelerator-programma in Amsterdam

~ MessageBird deelt ervaringen en advies uit eerste hand met ondernemers die interesse hebben in Silicon Valley’s toonaangevende startup accelerator ~

Y Combinator, de Amerikaanse startup accelerator, en MessageBird, de Nederlandse cloudcommunicatieprovider, organiseren op 12 september 2018 een Q&A- en netwerksessies voor startup-oprichters en ondernemers. Het event wordt geleid door Robert Vis, CEO van MessageBird en alumnus van Y Combinator. Hij vertelt daar uit eerste hand hoe je binnenkomt en hoe het gaat bij Y Combinator, de bekende startup accelerator in Silicon Valley. Y Combinator was reeds betrokken bij innovatieve technologie-disruptors als AirBnB, DropBox, Reddit en Twitch. Aanmelden voor het event kan hier.

“De bloeiende startup-scene in Amsterdam is een magneet geworden voor tech-talent. Met events als deze hoopt Y Combinator een brug te slaan tussen Amsterdam en Silicon Valley”, zegt Michael Seibel, CEO en partner van Y Combinator CEO.

De discussie tijdens het event zal zich vooral richten op de unieke reis die ondernemingen wereldwijd hebben gemaakt door deel te nemen in Y Combinator. Ook wordt ingegaan op de vraag waarom MessageBird toetrad tot de accelerator, zelfs na vijf jaar winstgevend en succesvol te zijn geweest zonder externe financiering.

De samenwerking met MessageBird is onderdeel van een wereldwijd initiatief van Y Combinator om zijn groeiende portfolio van internationale bedrijven verder uit te breiden door in contact te komen met tech-leiders in iedere hoek van de wereld. Sinds zijn oprichting in 2005 heeft Y Combinator meer dan 1.900 bedrijven gefinancierd (met een gezamenlijke waarde van 100 miljard dollar) en coachte de accelator meer dan 4.000 oprichters.

“Wanneer het gaat om het bouwen van een wereldwijd netwerk van early adopters, het les krijgen van de beste mensen en het wegwijs worden in Silicon Valley, dan is er geen betere partij voor ambitieuze ondernemers dan het team van Y Combinator”, zegt Vis, die het programma in de zomer van 2016 afrondde. Dat was een jaar voor de grootste early stage-financieringsronde ooit door een Europees softwarebedrijf. “Wij zijn er trots op om onze ervaring met Y Combinator te delen met de volgende generatie innovators binnen het florerende tech-ecosysteem in Amsterdam.”

Over het event
RSVP
: Aanmelden kan via dit formulier
Date: 12 september 2018
Locatie: HQ van MessageBird, Trompenburgstraat 2c, Amsterdam,
● 18.00 uur - Check-in, netwerken, hapje en drankje
● 18.30 uur - Presentatie
● 19.00 uur - Q&A

Over Y Combinator
Y Combinator, opgericht in 2005 en gevestigd in Mountain View, Californië, was een pionier in een baanbrekend model voor het begeleiden van startups in een vroeg stadium.

Tweemaal per jaar investeert Y Combinator een klein bedrag ($ 120k) in een groot aantal startups die vervolgens naar Silicon Valley verhuizen, waar ze intensieve coaching krijgen om hun bedrijven in de best mogelijke vorm te krijgen voordat ze investeerders aantrekken. Elke cyclus eindigt in Demodag, wanneer de startups hun bedrijven presenteren aan een zorgvuldig geselecteerd, uitnodigend publiek.

Maar daar stopt YC niet. Het YC-alumni-netwerk blijft oprichters helpen gedurende het leven van hun bedrijf en daarbuiten. Tot op heden heeft Y Combinator meer dan 1.900 bedrijven gefinancierd en meer dan 4.000 oprichters gecoached, waaronder enkele van de meest innovatieve verstoorders in technologie, waaronder AirBnb, Reddit, Twitch en DropBox.

Over MessageBird
De in Amsterdam gevestigde cloudcommunicatieprovider MessageBird werd in 2011 opgericht en biedt sms-, voice- en chatoplossingen aan, waarmee ontwikkelaars en bedrijven met klanten kunnen communiceren, waar ter wereld zij zich ook bevinden.

MessageBird is bootstrapped en winstgevend: eind 2017 investeerden het Amerikaanse Accel Ventures en het Britse Atomico 60 miljoen dollar in het bedrijf tijdens een Series A-ronde, wat de grootste investering in een Europees softwarebedrijf ooit is.

Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 klanten, van snelgroeiende start-ups als Uber en Hello Fresh tot innovatieve ondernemingen als Lufthansa Airlines, SAP en Heineken. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam (HQ), San Francisco, Londen, Hamburg, Sydney, Shanghai en Singapore

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.