Nieuwsbericht

Open drone-competitie voor software developers bij TU Delft

Leiden, 2 juni 2017 - Samen met TU Delft faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek organiseert softwarebedrijf Semantica uit Leiden in het najaar van 2017 de eerste jaarlijkse open drone-competitie voor software developers: Battle of the Drones.

De specialisten van de TU Delft, onder aansturing van assistent professor Guido de Croon, verzorgen de begeleiding. Hierdoor kunnen developers deelnemen zonder voorkennis van drones.
Vier teams van software developers en studenten programmeren drones om autonoom obstakels te omzeilen. Wie in 10 minuten tijd de meeste rondjes vliegt, wint de titel Snelste Software Developer van Nederland 2017.

De competitie zal bestaan uit vier teams van vijf software developers. In ieder team is plaats voor een student. De inschrijving is per 1 juni 2017 open voor iedereen op http://battleofthedrones.nl.

Guido de Croon is assistent professor aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Hij is nauw betrokken bij de challenge. “Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met de techniek achter drones.” vertelt hij. “Een challenge als Battle of the Drones zorgt ervoor dat developers, die normaal niet met drones werken, leren programmeren in een omgeving met beperkingen. In een drone prik je niet even een extra CPU om de performance te verbeteren.” volgens Guido.

“Software-ontwikkeling is vaak erg abstract en veel van ons werk speelt zich af op de achtergrond.” legt Roland van der Heijden, eigenaar van Semantica, uit. “Wij wilden voor onze eigen mensen iets uitdagends met een fysieke component. Drones liggen dan voor de hand.”, gaat hij verder. “Maar het wordt pas leuk als je je kunt meten met anderen. Daarom hebben we samen met de TU Delft deze challenge opgezet, gratis toegankelijk voor iedereen die kan programmeren.”, zegt Roland.

Battle of the Drones start op maandag 2 oktober 2017 met een introductie en de finale-race is op maandag 11 december 2017. Alle tweewekelijkse bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, Kluyverweg 1, 2629 HS Delft.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.