Nieuwsbericht

Paradiso Labs: 50 jaar Paradiso augmented reality content jam

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Paradiso slaan het Amsterdamse poppodium en VRBASE, een broedplaats voor virtual- en augmented reality in Amsterdam, de handen ineen voor een content jam. In twee dagen gaan meerdere teams met elkaar de uitdaging aan om nieuwe content te bedenken en te prototypen. De beste inzendingen van augmented reality bedrijven, startups en freelancers worden geselecteerd voor deelname en maken kans om deel uit te maken van de uiteindelijke augmented reality experience die gerealiseerd wordt in 2018.

50 jaar Paradiso
In 2018 bestaat Paradiso 50 jaar. Op 30 maart 1968 opende de deuren van het ‘Cosmisch Onstpanningscentrum Paradiso’, in het voormalige kerkgebouw van de Vrije Gemeente. Het doel was om een open plek te bieden voor creatief talent. Sindsdien trekt het pand aan de Weteringschans in Amsterdam artiesten en een divers publiek uit Amsterdam, Nederland, Europa en de rest van de wereld. De afgelopen 50 jaar groeide Paradiso uit tot poppodium, nachtclub en cultureel centrum ineen. Op het moment organiseert het podium ongeveer 1200 programma’s per jaar, waarvan het merendeel concerten zijn. Bijna alle grote muziek artiesten hebben op enig moment in hun carrière in Paradiso gespeeld.

Open call voor content jam
Paradiso staat bij artiesten en publiek bekend om haar unieke sfeer, de bijzondere uitstraling van het voormalige kerkgebouw maakt het voor velen tot een legendarische locatie. Het is precies die bijzondere uitstraling in combinatie met de artiest of het programma die voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan heeft Paradiso VRBASE gevraagd om een augmented reality experience te produceren. Voor de aftrap van dit project zijn Paradiso en VRBASE op zoek naar augmented reality (AR) concepten die uiting geven aan de bijzondere sfeer en ervaring in Paradiso en deze unieke combinatie tussen gebouw en artiest of programma.

Ervaren AR teams, startups of individuen van over de hele wereld kunnen zich aanmelden voor de open call met hun voorstel, deadline voor aanmeldingen is maandag 10 april 2017. De beste inzendingen worden uitgenodigd voor de content jam op 22 en 23 april 2017, waar de jury bestaande uit Mark Minkman (directeur Paradiso), Daan Kip (oprichter VRBASE), Kim Tuin (directeur Stichting NDSM-werf) en Michel Reilhac (directeur Submarine Channel) de ideeën zullen beoordelen. Deelnemers maken kans om deel te nemen in het project en deel uit te maken van de festiviteiten rondom 50 jaar Paradiso in 2018. Meer informatie over aanmelden voor de open call is te vinden op www.paradisocontentjam.com.

VRBASE

VRBASE is een ‘incubator space’, een broedplaats, voor virtual en augmented reality startups en freelancers. Hun doel is om experimenten en ontdekkingen met VR en AR te stimuleren, door technologie en creativiteit samen te brengen. Ze bieden toegang tot de laatste hardware, kennis en andere voorzieningen, waaronder een sterk netwerk dat gefocust is op kennisdeling en samenwerken. Met als resultaat: spannende, nieuwe content.

Paradiso Labs
Paradiso Labs is een open innovatie platform dat zich richt op Research & Development en experimenten in pop- en clubland. Ervaringen worden gedeeld via labs.paradiso.nl, iedereen is uitgenodigd om mee te praten.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.