Nieuwsbericht

Atos IT Challenge 2017 gestart

~ Aanmeldingen voor de race naar IT-concepten in Blockchain begint vandaag ~

Amstelveen, 12 oktober 2016 - Atos gaat op zoek naar innovatieve IT-concepten in Blockchain en roept studenten van universiteiten in alle delen van de wereld op om mee te doen aan de IT Challenge 2017. Deze jaarlijkse internationale competitie van Atos beleeft dit jaar haar zesde editie. De IT Challenge heeft tot doel de ontwikkeling van innovatieve concepten door nieuwe generaties IT-professionals te stimuleren. Studenten wereldwijd kunnen deelnemen en zich tot 30 november dit jaar online aanmelden als team van twee tot vier studenten via IT Challenge 2017. De IT Challenge biedt hen de mogelijkheid om ideeën te testen en uiteindelijk in de markt te zetten. Het winnende team ontvangt 10.000 euro.

Blockchain is de technologie achter de elektronische munt Bitcoin en is het thema van de IT Challenge 2017. Een Blockchain is een gedecentraliseerd, onveranderlijk en fraudebestendig dataregister. In deze nog relatief nieuwe technologie schuilt volgens Atos een veel groter potentieel. Zo staat het mogelijk - net als ooit het internet - aan de basis van de volgende grote revoluties in de financiële en economische wereld.

Hoe kun je een veilige openbare app ontwikkelen?
De studenten staan voor de uitdaging een innovatief concept te ontwikkelen: hoe kunnen de principes van goed beveiligde, openbare accounts worden toegepast om traditionele bedrijfsmodellen te doorbreken? Het concept kan worden afgestemd op toepassingen in verschillende omgevingen, zoals gezondheid, onderwijs of overheid, maar dient te worden gebaseerd op bestaande Blockchain-platforms, zoals Bitcoin, Ethereum en Multi Chain.

Uit alle inzendingen worden de beste vijftien concepten geselecteerd. Deze worden half december bekendgemaakt. Dan gaat de tweede fase van de competitie van start: de daadwerkelijke ontwikkeling van apps. De winnaar van de Atos IT Challenge wordt in juni 2017 in Parijs bekendgemaakt.

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.