Nieuwsbericht

30% Webshop-eigenaren werkt door vanaf vakantieadres

~ WEBSHOP-EIGENAREN DRAAIEN DOOR TIJDENS VAKANTIE ~

Amsterdam - Een meerderheid van de kleine en middelkleine webshops blijft operationeel tijdens de zomervakantie. Dertig procent van de webshop-eigenaren werkt hiervoor zelfs door vanaf het vakantieadres. Dat blijkt uit onderzoek van WebshopHeroes.com onder 261 webshop-eigenaren in Nederland.

Het onderzoek laat zien dat ongeveer een derde van de webshop-eigenaren (30%) doorwerkt vanaf het vakantieadres, om ervoor te zorgen dat hun webshop operationeel blijft. Een kwart van de webshop-eigenaren (24%) vraagt hulp van vrienden en familie, of heeft collega's die zorgen dat de webwinkel operationeel blijft. Slechts een klein deel (2%) besteedt de werkzaamheden voor de webwinkel uit bij een professionele partij, waardoor afwezigheid geen invloed heeft tijdens een zomervakantie.

Vertraagde levering
Voor iets minder dan de helft van de kleine en middelkleine webshop-eigenaren is de zomervakantie belangrijker dan hun webshop. Voor vier op de tien (41%) geldt dat zij in de webshop aangeven dat leveringen vertraagd kunnen zijn door afwezigheid. Een klein deel (3%) zet de webshop tijdelijk zelfs helemaal op zwart.

Dilemma
Volgens Vincent van Lettow, oprichter van WebshopHeroes.com, zorgen vakanties voor een lastig dilemma: ³Eigenlijk is het kiezen tussen twee kwaden. Met een vertraagde levering of door op zwart te gaan loop je het risico dat klanten weglopen en elders klant worden. Maar doorwerken op vakantie helpt niet echt mee aan de ontspanning. Wat vind je belangrijker? 

Van Lettow heeft nog wel een advies: Personeel dat precies weet wat het moet doen is ideaal tijdens een vakantie. En als je dat niet hebt, kun je er altijd nog voor kiezen om de operatie tijdelijk uit te besteden bij een professionele partij.

Over WebshopHeroes.com
WebshopHeroes.com is de eerste e-leariningtool speciaal voor webwinkeliers. Via de webapplicatie van WebshopHeroes, bereikbaar vanaf ieder device, leren webwinkeliers over uiteenlopende kennisonderwerpen, zoals zoekmachine optimalisatie, productpresentatie en wet- en regelgeving. De lessen, die tussen vijf en tien minuten duren, zijn tot stand gekomen samen met bedrijven die bewezen kennis hebben over deze onderwerpen. Onder andere DHL, ICT Recht, Byte en Stichting Webwinkelkeur doen mee.

Om MKB-ers te helpen in de vakantieperiode is een gratis online les klaargezet die de deelnemer alles vertelt over waar je op moet letten wanneer je als kleine ondernemer op vakantie gaat.

EINDE PERSBERICHT

Categorie:   

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.