Event

Data Protection Officer (DPO) in de praktijk

Datum: 16-01-2020

Cursus, georganiseerd door International Management Forum (IMF)

De in 2018 wettelijk verankerde functie van Data Protection Officer (DPO) vereist een professionaliseringsslag voor de meeste organisaties.

In deze zeer actuele, praktijkgerichte en gedegen opleiding wordt u opgeleid tot Data Protection Officer (DPO) volgens de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In heldere stappen, schema's, checklists en implementatie matrices worden inzichten, methodes en technieken besproken die in elk bedrijf en in elke (publieke) organisatie kunnen worden toegepast. Complexe wet- en regelgeving wordt voor u op een toegankelijke wijze behandeld.

Daarnaast komen tal van multidisciplinaire zaken als IT, Security, ISO 27005 Risicomanagement, Crisismanagement, Compliance, Governance, Ethiek, Business Intelligence (BI) en projectmanagement aan de orde. 

Datum:16-01-2020
Kosten:De kosten van de opleiding Data Protection Officer in de praktijk bedragen € 2.980,- (excl. 6% BTW) per persoon.
Onderwerpen:De DPO - taken, positionering en functieprofiel, Het privacyplan – opzet en structuur, Privacy visie, beleid en strategie, Inventarisatie van verwerkingen, Privacy awareness en privacy compliance op basis van de privacy nulmeting, De privacy gap-analyse, Positionering van de DPO in het privacy implementatieplan, Positionering van de DPO in het evaluatie- en mitigatieplan, Rol van de DPO bij certificering en privacy keurmerk audits, Het integrale toezichtmanagement model voor de DPO, DPO inhoudelijke verdieping
Doelgroep:Deze schriftelijke opleiding is met name bedoeld voor (toekomstige) Data Protection Officers, Privacy Officers, Functionarissen voor de Gegevensbescherming (FG) en daarnaast voor hoofden informatiebeveiliging, compliance managers, informatiemanagers, security managers, (privacy) advocaten, (IT) advocaten, (bedrijfs)juristen, (IT) auditors, privacy auditors, IT managers, risk managers, controllers, IT architecten, data eigenaren, data managers, Business Intelligence (BI) professionals en overige data specialisten.
Locatie:Thuisstudie
Contactpersoon:Yvonne Leenaerts
E-mail:y.leenaerts@imf-online.com
Telefoon:040 246 0220
Website:http://www.imf-online.com/vakgebieden/IT_security/data-protection-officer-dpo-pr...
Aanmelden:http://www.imf-online.com/vakgebieden/IT_security/data-protection-officer-dpo-pr...
Aanvullende informatie:

Maandelijks, onder meer: 20 februari 2020, 19 maart 2020