Blog

Dragon1 spreekt aan met schetsen bij de Open Group

Vorige week op de Open Group Conference Amsterdam 2010 heb ik met veel genoegen en diverse leuke reacties een presentatie gegeven  over het maken van conceptschetsen en principetekeningen, om zo bestuur, directie en management meer bewust strategisch (ontwerp)beslissingen te laten nemen in relatie tot innovatie en besparing. Wie wil dat niet?

Een dergelijke presentatie over resultaten uit mijn promotieonderzoek en de theorie van Dragon1 is natuurlijk wel een uitdaging, gezien het feit dat het haaks staat op wat in TOGAF onder architectuur,  architectuurprincipes en architectuurvisualisaties verstaat wordt.

Maar omdat een paar mensen toch zoiets hadden van: het doel heiligt de middelen, konden ze zich ermee verzoenen dat ze een compleet nieuwe begrippenkader aangereikt kregen.

Hier is de link voor de pagina om de presentatie te downloaden

Deze blog is geschreven door Mark Paauwe. Heeft u ook iets wat u bezig houdt? Meldt u dan aan als auteur en plaats uw eigen blog
Categorie:   
Auteur
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.