Blog

Discussie: producten- en diensten architectuur

Voorbeelden gezocht van lastig te maken verschillen en indelingen tussen producten en diensten

Op Dragon1 staat een pagina die tracht duidelijk te maken hoe verschil is aan te brengen tussen producten, diensten en klantvragen.

Dragon1 Resources  - Verschil tussen klantvragen, producten en diensten

Er staat waarom  je je druk zou maken hierover, en hoe verschillen tussen producten en diensten uitwerken in de onderkenning en benoeming.

Kijk maar eens op een website van een organisatie, en je ziet hoe vreemd (en verwarrend) soms producten, diensten en klantvragen zijn benoemd.

Graag hoor ik van je uit jouw praktijk welke voorbeelden je hebt en waar het lastig verschil is te maken tussen producten en diensten. Of dat je een referentie indeling hebt van producten en diensten hebt waar we vanuit Dragon1 naar kunnen verwijzen. Hoe gaat jouw organisatie bijvoorbeeld om met het verschil?

Je wilt de organisaties niet de kost geven die geen definities voor producten, diensten, klantvragen hebben, of geen afspraken hebben gemaakt omtrent typologie van deze drie begrippen.

Het doel van deze discussie is, die we ook voeren op de LinkedIn groep 'Dragon1 Gebruikersvereniging' om de Dragon1 theorie over producten- en dienstenarchitectuur praktischer te maken, zodat men in organisaties meer en betere producten- en dienstenarchitectuur gaat maken en krijgen.

Deze blog is geschreven door Mark Paauwe. Heeft u ook iets wat u bezig houdt? Meldt u dan aan als auteur en plaats uw eigen blog
Categorie:   
Auteur
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.