Blog

Stripboek architectuurproject Waterpleinen is een bevestiging voor Dragon1

Het is altijd goed om te zien als je ideeën en theorieën met praktijkvoorbeelden zijn te staven. 

Deze week kwam ik een stripboek voor het architectuurproject "Waterpleinen" tegen.

Mijn pijler-visie op het vakgebied enterprise architectuur wordt volledig gestaafd en uitgewerkt in het stripboek.

 

Het betreft de volgende drie pijlers:

Pijler 1 - Architectuur gaat over toegepast totalconcept-design, waarbij er een harmonieuze combinatie is van constructieve, operatieve en decoratieve concepten dat tegemoet komt aan de vele en verschillende (soms ook tegengestelde) eisen van belanghebbenden.

Pijler 2 - Principes gaan over de gehandhaafde werking van een systeem, concept of fenomeen en bieden zo een selectiecriterium voor het kiezen van een concept als onderdeel van of achterliggend aan een oplossing.

Pijler 3 - Informele visualisaties van concepten (conceptschetsen) en principes (principetekeningen) zijn nodig voor communicatie van oplossingsrichtingen aan belanghebbenden ter ondersteuning van hun besluitvorming op basis van inzicht en overzicht.

Meer heb je als architect eigenlijk niet nodig om je werk succesvol te doen!

Figuur 1, Dwarsdoorsneden en een vogelperspectief van een waterplein

Kijk ook op: http://www.urbanisten.nl/

Lees meer over het stripboek op NOS.nl:

http://nos.nl/artikel/169561-stripboek-over-architectuurproject.html

Deze blog is geschreven door Mark Paauwe. Heeft u ook iets wat u bezig houdt? Meldt u dan aan als auteur en plaats uw eigen blog
Categorie:   
Auteur
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.