Blog

FIRST® LEGO® League Rijnmond

De FLL® daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Het is een project geschikt voor primair- (PO) en voortgezet onderwijs (VO) waarbij Wetenschap en Technologie hand in hand gaan. De technologische onderwerpen en opdrachten staan in een maatschappelijke context dat door een jaarlijks wisselend thema wordt bepaald. Het thema geeft inhoud en vorm aan de opdrachten. De regiofinale op RDM Rotterdam biedt plaats aan in totaal 88 teams uit vo en po verdeeld over twee wedstrijddagen. De eerstvolgende finaledagen zijn gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2018.

Stichting DOENK
Stichting DOENK heeft zichzelf tot doel gesteld kinderen op een jonge leeftijd al kennis laten maken met Techniek en zo bijdragen aan het vergroten van de instroom van jongeren in technische opleidingen en beroepen. Zij ziet kennismaken als de kans krijgen je talent te ontwikkelen. Stichting DOENK gaat dan ook verder dan het promoten van techniek. Zij richt zich op het verbeteren en promoten van Wetenschap & Technologie onderwijs (W&T) binnen het primair & voortgezet onderwijs. Stichting DOENK koppelt W&T aan Onderzoekend en Ontwerpend Leren en daarmee aan het leren van vaardigheden naast kennis. Vaardigheden als samenwerken, creatief en kritisch denken, probleemoplossen en zelfreguliering maken leerlingen, de werknemers van de toekomst flexibel. Door dit te koppelen aan techniekpromotie krijg je leerlingen die hun technisch talent al vroeg (binnen het basisonderwijs) ontdekken en kunnen ontwikkelen.

Stichting DOENK heeft reeds voor diverse basisscholen een actieve bijdrage geleverd aan het structureel aanpassen van het onderwijs. Via projecten als de FLL® reikt zij scholen een middel aan om het onderwijs blijvend vorm te geven en daarnaast de samenwerking met het bedrijfsleven (als externe deskundig) vorm te geven.

Techniek College Rotterdam
Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine voor aansprekend techniek beroepsonderwijs in de regio Rijnmond. Techniek College Rotterdam is er voor iedereen in Rotterdam en omgeving voor wie een mbo-opleiding in de techniek of technologie een nuttige stap kan zijn op weg naar werk of een hogere opleiding. Onderwijstrajecten worden samen met het bedrijven, instellingen en gemeenten ontwikkeld. Techniek College Rotterdam telt circa 7500 studenten en is hiermee één van de grootste aanbieders van techniekopleidingen op mbo-niveau van Nederland. Daarbij faciliteert Techniek College Rotterdam ook het duurzaam leren en verder ontwikkelen van technische medewerkers binnen bedrijven of voor toetreders tot de technische arbeidsmarkt via haar contractonderwijs activiteiten.

Hogeschool Rotterdam
Bij Hogeschool Rotterdam studeren ruim 36.000 studenten en zijn meer dan 3.500 medewerkers werkzaam. Het opleidingsassortiment bestaat uit een breed aanbod in alle onderwijssectoren, met uitzondering van de agrarische sector. Het onderwijs is nauw verweven met de grootstedelijke ontwikkelingen in de regio Rotterdam. Zij leiden elke student op tot een professional die een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij. Dat doen ze in Rotterdam, een internationale en grootstedelijke context. Die hechte band met de omgeving is typerend voor de hogeschool en blijkt uit samenwerkingsverbanden met gemeente, instellingen en bedrijfsleven.

Deze blog is geschreven door Redactie XR Magazine. Heeft u ook iets wat u bezig houdt? Meldt u dan aan als auteur en plaats uw eigen blog
Categorie:   
Auteur
afbeelding van Redactie
Redactie XR Magazine

XR Magazine - platform en gratis online vakblad over Enterprise Architectuur, ICT-Architectuur, BPM, SOA, IT-Service Management, Informatie Management

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.