Blog

‘Less is more’ als het gaat om mobiele werknemers

Veel werknemers zien het gebruik van mobiele devices als de beste manier om productief te zijn. Bedrijven zijn zich ervan bewust dat werknemers mobiel willen kunnen werken, maar hebben moeite met het op de juiste wijze beheren van mobiele apparaten.

Bedrijven focussen zich tegenwoordig op strenge controles en het vergrendelen van devices en data. In plaats van een vruchtbare mobiele werkomgeving te creëren, wordt zo de productiviteit geremd. Zelfs bedrijven die zich buiten het terrein van Mobile Device Management (MDM) begeven, hebben een uitdaging; ook Enterprise Mobility Management (EMM) is nog steeds erg gericht op restrictie.

Door vergrendeling van informatie of zware toegangsbeperkingen zijn veel EMM-oplossingen lastig in het gebruik. En daar ligt een probleem: EMM beheert apps en data, maar werknemers kunnen alleen productief zijn als dit zorgvuldig gebeurt. De behoefte van de werknemer moet centraal staan.

Veel ondernemingen geven aan een duidelijke focus op de gebruiker te hebben. Rankings van Gartner op het gebied van EMM laten echter zien dat dit per organisatie sterk verschilt; Gartner’s ‘usability rankings’ voor EMM lopen sterk uiteen, dus hier is meer aan de hand. De vraag die hierdoor ontstaat is: hoe kunnen bedrijven mobiel werken succesvol invoeren?

Don’ts
Allereerst moeten de belemmeringen bij het managen van werknemers verdwijnen. Het doel van het hebben van mobiele devices is de productiviteit en innovatie verder brengen dan de muren van het kantoorgebouw. Grote belemmeringen brengen schade toe aan de eenvoud en het gemak waar gebruikers naar verlangen.

De apps die werknemers dagelijks gebruiken, stellen hen in staat hun werk te doen. Werp geen extra blokkades op als het gaat om wat een werknemer nodig heeft aan middelen om zijn taak goed uit te voeren. Leg medewerkers ook niet op hoe ze gebruik zouden moeten maken van hun device; hierdoor gaan ze het device niet méér gebruiken.

Dan nu een aantal ‘do’s’:

Vrijheid om zelf te ontdekken: de werkgever biedt zijn werknemers apps aan en, in veel gevallen, devices. De werkgever heeft de controle over de technologie binnen de onderneming. Het niveau waarop de onderneming die controle uitoefent, is cruciaal voor hoe de werknemer het gevoel van controle ervaart. Als er nog geen applicatiehub is, bouw deze dan. En maak het inherent aan het systeem. Alleen de apps die een werknemer nodig heeft en die hij mag gebruiken, moeten daarin komen. Werknemers hoeven niet alle apps te gebruiken, ze kiezen díe apps waar ze behoefte aan hebben. Zo maken ze hun eigen keuzes, maar wel binnen een gecontroleerde omgeving.

Geïntegreerde SAM: Software Asset Management (SAM) in combinatie met een applicatiehub betekent dat je niet onbeperkt licenties hoeft te kopen. Een aantal uitzonderingen daargelaten, zal geen enkele applicatie door alle werknemers worden gebruikt. De kosten van softwarelicenties worden hierdoor lager en worden met deze benadering ook beter beheerd. Iedere download wordt geregistreerd. Als een medewerker het bedrijf verlaat, kan zijn licentie worden ingetrokken en opnieuw worden ingezet. SAM geïntegreerd in EMM biedt eenvoudigweg een completere en positievere benadering van mobiliteitsbeheer.

Een onderneming kan medewerkers de vrijheid geven in hoe ze gebruikmaken van hun devices en tegelijkertijd meer controle krijgen; het beste van twee werelden. Het biedt een sterkere basis waardoor medewerkers productiever zijn en het reduceert kosten voor licentiegebruik.

Technologie is steeds meer een persoonlijke aangelegenheid, zelfs op de werkplek. Des te makkelijker het voor werknemers is om met technologie om te gaan, des te meer impact dit zal hebben.

Deze blog is geschreven door Ronald Scherpenisse. Heeft u ook iets wat u bezig houdt? Meldt u dan aan als auteur en plaats uw eigen blog
Categorie:   
Auteur
afbeelding van RonaldScherpenisse
Ronald Scherpenisse
Snow Software Benelux - Director Partner

Ronald Scherpenisse is werkzaam als Director Partner bij Snow Software Benelux.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.