Blog

Paauwe-Rijsenbrij visualisatieschema

De structuurvisie van de zes soorten visualisaties waar Daan Rijsenbrij over sprak op het LAC2008 zet ik bij deze voor iedereen in de blog.

Voor vragen en een artikel over het nut en de noodzaak van deze soorten architectuurvisualisaties kan iedereen mij mailen: mark@paauwe.info.

Een bijzonder aspect van deze soort visualisaties is, dat ze zich uitermate goed lenen voor bepaalde soorten beslissingen en publiek.

 

Nog een extra opmerking over methoden in reactie op de column van Daan:

Een methode is nodig om gestandaardiseerd te kunnen werken, het werk van iemand over te kunnen nemen, het hebben van een gemeenschappelijk begrippenkader en weten wat je doet als houvast en om het vak te leren als vakman of vakvrouw. Zo spreekt Daan nu zelf over strategische architectuurprincipes. Is dat een verhaspeling van strategische uitgangspunten en architectuurprincipes? - Wat is de definitie van dat nieuwe begrip?

Het is in mijn ogen goed dat er veel methoden zijn, maar lang niet alle methoden zijn goed. Zo dient elke methode die creativiteit ontneemt of geen gedefinieerd begrippenkader heeft meteen in de prullenbak te worden gegooid!!!!!!

Tenslotte: In overleg met de redactie van Via Nova ga ik mij sterk maken voor een hoekje met visualisatie artikelen en voorbeelden op Via Nova. Niet alleen mijn mening en stroming komt daarin aanbod. Nee. Van iedereen wil ik graag praktijkervaringen, theoretische beschouwingen en ook daadwerkelijke tekeningen ontvangen. Ik streef naar een resourcebase visualisaties met een structuur daarover heen (het liefst natuurlijk het visualisatieschema daarbij gebruikend). Dus: Ik zie graag in mijn e-mail mark@paauwe.info visualisatieartikelen en voorbeelden van een ieder.

Deze blog is geschreven door Mark Paauwe. Heeft u ook iets wat u bezig houdt? Meldt u dan aan als auteur en plaats uw eigen blog
Categorie:   
Auteur
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.