Auteurs

In XR Magazine is ruimte voor verschillende stromingen en meningen op het gebied van Enterprise-, Bedrijfs- en ICT-architectuur. XR Magazine is voor iedereen en door iedereen. Artikelen, columns en blogs kunnen te allen tijde ingezonden en gepubliceerd worden op de XR Magazine website.

De redactie van XR Magazine stelt maandelijks het online magazine (PDF formaat) samen op basis van bijdragen die geplaatst zijn op de website. 

Ook artikelen, columns en blogs die eerder elders zijn verschenen op andere internetsites of magazines mogen geplaatst worden op de XR website. Deze artikelen, columns en blogs komen echter niet in aanmerking voor plaatsing in het online magazine (PDF formaat).

Meer info en instructies voor auteurs

Beste Auteurs: Graag wijzen wij u erop dat bij het plakken van tekst in de opmaakpagina's voor een artikel, blog of event, dit het beste gaat via de Google Chrome browser.

Aanmelden als auteur

U kunt zich aanmelden als auteur door een auteursaccount aan te maken. U kunt dan direct bloggen en columns en artikelen inzenden.

Auteursaccount aanmaken

Thema's

XR Magazine heeft elke maand een centraal thema:

  • Januari 2020 - Data science

Meer informatie over de thema's

 

Overzicht auteurs

afbeelding van Progress
- Progress -

Progress offers the leading platform for developing and deploying mission-critical, cognitive-first business applications for competitive advantage.

afbeelding van PedroArellano
Pedro Arellano
Birst - Vice President of Product Strategy, Birst, een Infor-bedrijf

Pedro Arellano is Vice President Product Strategy bij Birst, een bedrijf van Infor. Hij is verantwoordelijk voor Birst's go-to-market-strategie, product- en concurrentiepositie en strategische projecten. Met meer dan 19 jaar ervaring in de sector heeft Arellano uitgebreide expertise in BI- en analytische technologieën en klantimplementaties. Hij treed op als spreker op en deed dit reeds op brancheconferenties en beurzen in de Verenigde Staten en Europa. Voordat hij bij Birst in dienst trad, bekleedde hij functies bij MicroStrategy als directeur van Agile BI, directeur Professional Services en Senior Director of Worldwide Technical Support. Arellano is afgestudeerd in Computer Engineering aan de ITESM in Monterrey, Mexico.

afbeelding van MichaelvandenAssem
Michael van den Assem
Interxion - Algemeen Directeur Interxion Nederland

Michael van den Assem werkt sinds 2000 bij Interxion en is als algemeen directeur verantwoordelijk voor alle aspecten van de datacenter operaties van Interxion in Nederland. Met meer dan 10 jaar ervaring, heeft hij diepgaande kennis over de datacenter industrie. Hij speelt een cruciale rol in het managen en het verder uitbreiden van de data centers, zowel in strategie als het directe contact met nationale en internationale klanten. Voorafgaande aan zijn loopbaan bij Interxion, bekleedde hij diverse management functies in internationale werkomgevingen. Michael behaalde een MSc, Master of Science op het gebied van 'Public and Private Administration' aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

afbeelding van CarelBak
Carel Bak
Riverbed Technology - Regional Director Benelux

Carel Bak is als Regional Director werkzaam bij de IT-performance company Riverbed Technology.

afbeelding van hennybakel
Henny Bakel
InteractiefWeb - Managing partner

Henny Bakel is managing partner bij InteractiefWeb.

afbeelding van jeroenvanbeele
Jeroen van Beele
Future Furniture

Jeroen J van Beele is wiskundige van origine maar heeft zich de laatste 10 jaar met ICT beziggehouden, waaronder met haar architectuur en de business case daarvan. Jeroen is geboren in 1963 en werkt sinds 2004 als zelfstandige in zijn Future Furniture.

afbeelding van fredbeenakker
Fred Beenakker
fb consulting

Fred Beenakker is zelfstandig interim professional en strategic consultant informatiemanagement.

afbeelding van marybeijleveld
Mary Beijleveld
ABC-thinkBIG - Business consultant, bedrijfsarchitect en Agile project manager

Mary Beijleveld is afgestudeerd bedrijfskundige (MScBA) aan de Universiteit van Groningen. Het onderwerp van haar afstudeeropdracht was: "Het nut van SOA voor -mijn organisatie- in termen van strategische innovatie".

Ze werkt als senior business consultant, bedrijfsarchitect en Agile project manager. Haar aandachtsgebied is de waarde van architectuur voor de business in het algemeen en SOA & procesoptimalisatie in het bijzonder. Ze werkt het liefst op het snijvlak van business en technologie, waar complexe vraagstukken moeten worden aangepakt en de druk om praktische verbeteringen aan te brengen, hoog is.

Naast haar passie voor Agile project- en ontwikkelmethoden, netwerken, bloggen (www.ABC-thinkBIG.com/weblog/) en schrijven van opiniërend artikelen is zij Certified Scrum Master en Product Owner, heeft jarenlange ervaring in het managen van projecten, issue control en uitgebreide kennis van diverse project management methoden. http://nl.linkedin.com/in/marybeijleveld Twitter: ladybeetle

afbeelding van bartdebest
Bart de Best
dbmetrics - Beheerarchitect

Drs. Ing. B. de Best RI is werkzaam als beheerarchitect bij de top-100 organisaties in Nederland en daarnaast is hij docent bij IIR om zijn ervaringen te delen met vakgenoten.

afbeelding van aarnoudbijleveld
Aarnoud Bijleveld
Verdonck, Klooster & Associates - Adviseur

Aarnoud Bijleveld is adviseur bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA) en is ICT- en aanbestedingsexpert. Zijn interessegebied is duurzaamheid en Green IT. VKA voert strategische projecten met ICT uit voor haar klanten bij de overheid en het bedrijfsleven.

afbeelding van Ziezo2004
Désirée van Bilsen
Amadores Creations - Directeur/eigenaar

Wij helpen bedrijven om de natuur op artistieke wijze binnen te halen.
Dit doen wij met onderhoudsvrije plant- en boomsculpturen die geheel bij het interieur, bedrijfscultuur dan wel het produkt past. Onze designobjecten bezitten veel blijvende uitstraling waardoor het werkklimaat verbetert en uw klanten een ambiance beleven waarin het prettig is om zaken te doen. Kortom: Amadores bomen en planten zijn chique, uniek en praktisch. Er is meer te doen is met duurzaamheid, kunde en kunst!
Désirée van Bilsen www.amadores-creations.eu

afbeelding van koenvanboekel
Koen van Boekel
XR Magazine - Hoofdredacteur

Koen van Boekel is hoofdredacteur van XR Magazine en tevens werkzaam bij Paauwe Group BV als junior Informatie Architect.

afbeelding van ErnstdeBoer
Ernst de Boer
ASR - Enterprise Architect

Ernst de Boer heeft uitgebreide ervaring als (enterprise) architect, zowel op het vlak van ICT als business en zowel in management als inhoudelijke rollen. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring met sourcing (zowel aan klant- als leverancierszijde) en projectmanagement, wat hem in staat stelt met veel verschillende mensen effectief te kunnen schakelen en daarmee resultaat te boeken. Ernst werkt sinds 2005 bij ASR als architect en teammanager architectuur; hij is eind 2011 overgestapt naar een sourcings-afdeling.

afbeelding van benbolland
Ben Bolland
Het BEVON Gilde - bedrijfsvoerings adviseur en projectmanager

Ben heeft bedrijfskundige en een ICT-achtergrond en werkt sinds 1985 op het snijvlak van bedrijfsvoering en ICT. Ben is sinds 2000 gevestigd als zelfstandig project- en interim manager in Apeldoorn. Vanaf 2009 heeft hij vanuit zijn bedrijf ”Het BEVON Gilde” samen met collega-experts een aantal “bedrijfshandboeken” ontwikkeld, die vooral MKB bedrijven en instellingen sneller hun professionaliseringsambities helpen realiseren. Samen met Kurt heeft Ben de ITIL Lite aanpak ontwikkeld. Voor meer info: ben.bolland@bevon.nl.

afbeelding van Quanza
Frans ter Borg
Quanza Engineering

Frans ter Borg is specialist op het gebied van netwerken, ICT en beveiliging. Hij is werkzaam bij Quanza Engineering.

afbeelding van JeannotBos
Jeannot Bos
EnterpriseDB - Sales Director Europe

Jeannot is een inspirende leider met een succesvolle track-record. Hij is resultaatgericht en kan een sterke bijdrage leveren aan het groeien van de business van sofware en SaaS-bedrijven. Dit doet hij door relaties met potentiële klanten te bouwen op basis van wederzijds vertrouwen.

afbeelding van egbertbouman
Egbert Bouman
Valori - Lead Consultant

Egbert Bouman is lead consultant, test manager en product manager testen bij Valori. Hij is auteur van SmarTEST, slim testen van informatiesystemen. Hij heeft ongeveer alles getest, van de Walrus onderzeeërs tot het datawarehouse van ING bank. Hij ontwikkelde het IPS model voor informatie-, proces- en systeemkwaliteit en heeft een breed perspectief op kwaliteitsbewaking en kwaliteitsborging. Maar altijd in dienst van “Business IT Optimization” in de echte wereld. Egbert haalt zijn voldoening uit de implementatie van theorie en modellen in de weerbarstige praktijk. Zijn motto is ‘Make it as simple as possible, but not simpler’ (Einstein).

http://www.smartest.nl/

afbeelding van bartbouwman
Bart Bouwman
TASK24

Bart is lid van de Technology Group Agile binnen TASK24. Vanuit verschillende functies heeft hij een ruime ervaring met Agile en architectuur op kunnen bouwen. Tevens geeft hij Agile coaching en verzorgt hij trainingen en workshops over het invoeren en verbeteren van Agile-proccessen bij bedrijven.

afbeelding van gertjanbouwman
Gert-Jan Bouwman
Business & IT Trends Institute - Financieel en management adviseur

Gert-Jan Bouwman is financieel en management adviseur bij Business & IT Trends Institute.

afbeelding van JaapBoven
Jaap Boven
Freshworks - Account Executive Benelux

Jaap leidt sales initiatieven voor Freshworks producten in Benelux. Hij helpt bedrijven met het inzetten van technologie om hun dagelijkse klantenservice problemen op te lossen. Customer experience en enterprise service management zijn de specialisaties van Jaap. Hij is gepassioneerd door de verbinding tussen technologische mogelijkheden en business workflows te leggen. Jaap speelt een integrale rol in de interne operaties om prospects en klanten in vogelvlucht naar hun business goals te bereiken.

afbeelding van jeroenvanbree
Jeroen van Bree
YNNO - Organisatieadviseur

Organisatieadviseur YNNO en onderzoeker Nyenrode Business Universiteit.

afbeelding van fransbreedveld
Frans Breedveld
Gemeente Gouda - Programmamanager

Frans Breedveld is projectleider beheer- en ontwikkelprojecten en tevens programmamanager Dienstverlening bij de gemeente Gouda.

afbeelding van raimondbrookman
Raimond Brookman
Info Support - Principal Architect

Raimond is sinds 1996 werkzaam voor Info Support en is als Principal Architect verantwoordelijk voor het Competence Center Architectuur. Binnen dit Competence Center is het speerpunt om te streven naar maakbare architectuur, waarbij de business wensen optimaal met IT mogelijkheden worden ondersteund.
Hij heeft ruime ervaring als architect in een grote diversiteit van projecten, van het ontwikkelen van maatwerkoplossingen tot het integreren van systemen via Service Oriëntatie.
Raimond is ook de trekker van de Architectuur discipline van de Ontwikkelstraat van Info Support, Endeavour genaamd. Hierin worden opgedane best practices geborgd om ze zo breed toe te kunnen passen bij de klanten van Info Support. Ten slotte geeft Raimond ook diverse Architectuur trainingen in het opleidingscentrum van Info Support.

afbeelding van EwolddeBruijne
Ewold de Bruijne
Brightmen and Coolwords - adviseur strategische communicatie

Ewold de Bruijne is als zelfstandig gevestigd communicatieadviseur werkzaam voor bedrijven in de technologiesector en zakelijke dienstverlening.

afbeelding van roybuis
Roy Buis
ASR Nederland - Enterprise Architect

Ik ben vanuit een bedrijfskundige insteek betrokken geraakt bij de informatievoorziening. In 1988 ben ik gestart als organisatie adviseur / business consultant bij Capgemini, vanaf 2000 heb ik bij diverse werkgevers als business/enterprise architect gewerkt en bijgedragen aan het opzetten van de enterprise architectuur.

afbeelding van Janvanbuiten
Jan van Buiten
BSI Group - Productmanager en Auditor Informatiebeveiliging

Jan van Buiten is productmanager en auditor bij British Standards Institute, BSI. Als productmanager komt Jan dagelijks bij vele bedrijven van allerlei omvang over de vloer. Daarbij krijgt hij een vertrouwelijk kijkje in de keuken als het gaat om het managen van bedrijfsprocessen. BSI ondersteunt en certificeert bedrijven bij het inzetten van managementsystemen, volgens ISO-normen. Zoals Informatiebeveiliging en Business Continuity Management.

afbeelding van ronvandenburg
Ron van den Burg
Logica - Principal IT Architect

Ron van den Burg (1965) is een senior IT consultant met meer dan twintig jaar ervaring in het beheer, ontwerp, projectmanagement en architectuur van IT. Zijn ervaring strekt zich uit tot vele marktsectoren, in het bijzonder Industry, Distribution and Transport. Hij staat bekend om zijn analytisch vermogen en zijn troubleshooting capaciteiten. Zijn specialiteiten zijn leadership development en business continuity management. Zijn passie is werken aan 'alle dingen die belangrijk zijn maar niet urgent'.

afbeelding van jacquescazemier
Jacques Cazemier
Verdonck, Klooster & Associates - Principal Consultant

Jacques Cazemier is principal consultant bij Verdonck, Klooster & Associates en is werkzaam op het snijvlak van risicomanagement, informatiebeveiliging en architectuur.

afbeelding van marcocoopmans
Marco Coopmans
G*NIE - Informatie Architect

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de IT, waarvan de laatste 10 jaar als architect. Sinds 2007 ben ik als onafhankelijk Informatie Architect werkzaam bij G*NIE en begeleid ik (middel)grote ondernemingen bij het bepalen en uitvoeren van hun architectuur op diverse vlakken. Mijn werkzaamheden bevinden zich op het raakvlak tussen business en IT, zoals het vertalen van beleid en strategie naar informatiebeleid en (enterprise) architectuur. Ik ben werkzaam geweest op zowel enterprise- als op projectniveau. Specialisaties zijn componenten architectuur, applicatie integratie, en Business Intelligence. Mijn doel is een optimale aansluiting tussen business en IT. IT is een complexe materie, maar wordt af en toe ook onnodig complex gemaakt. De kunst is om het eenvoudig, begrijpbaar en inzichtelijk te maken, voor zowel de klant als voor de IT organisatie. Een aantal opdrachtgevers waren ING Bank / Rabobank International / Pensioenfonds PGGM / ENECO Energie / Havenbedrijf Rotterdam.

afbeelding van MichielVdC
Michiel Von der Crone
CommVault - Director Field Advisory Services Team EMEA

Michiel von der Crone is Director Field Advisory Services Team EMEA bij CommVault, dat specialist is op het gebied van datamanagement. Michiel begeleidt zijn team bij het product management en adviseert het pre-sales veld in complexe en uitdagende omgevingen.

afbeelding van gianluigicuccureddu
Gianluigi Cuccureddu
90:10 Group - Managing Partner

Gianluigi Cuccureddu is Managing Partner bij 90:10 Group.

afbeelding van SabinedenDaas
Sabine den Daas
Totta data lab - Partner & Senior Data Scientist

Bij veel organisaties heerst (nog) onduidelijkheid over het inzetten van data science. Sabine den Daas neemt deze onduidelijkheid graag weg. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor data science, maar hier moeten organisaties en haar gegevens wel klaar voor zijn.

afbeelding van cornedekker
Corné Dekker
IenPM Informatie en Procesmanagement - Senior adviseur / Informatiearchitect

Corné Dekker is senior adviseur en informatiearchitect. Hij is specialist op het gebied van zaakgericht werken. Corné is werkzaam bij IenPM Informatie en Procesmanagement.

afbeelding van eacomposer
Daniel Dekkers
EAComposer - Enterprise Architecture Tools

EAComposer is an enterprise architecture tool. It is a complete solution for enterprise architecture using TOGAF. A clean & modern SaaS enterprise architecture tool with support for all enterprise architecture activities and fully aligned with TOGAF.

afbeelding van Edekkinga
Ewout Dekkinga
Unisys N.V. - IT architect

Als architect houd ik me bezig met de veelzijdigheid van de ICT. Eerdere ervaringen, opgedaan in het beheer van verschillende platformen helpen me om wensen te vertalen naar technische, begrijpelijke en bruikbare oplossingen. Door de snelheid van alle veranderingen kan dit het best worden omschreven als: "Beide benen op de grond, het hoofd in de wolken".

afbeelding van richardvandelft
Richard van Delft
Atos Origin - ECM Consultant

Richard van Delft is werkzaam als ECM Consultant bij Atos Origin. Het laatste jaar vooral gericht op Collaboration oplossingen in de cloud, met als speerpunt hierbij Google Apps.

afbeelding van barryderksen
Barry Derksen
Business & IT Trends Institute

Barry Derksen MSc MMC CISA CGEIT RI, is werkzaam als partner bij het Business & IT Trends Institute, daarvoor was hij o.m. senior manager bij KPMG Information Risk Management.

afbeelding van rolfvandeursen
Rolf van Deursen
PinkRoccade - ICT Architect

Rolf van Deursen is als Lead Architect / Business Consultant werkzaam bij PinkRoccade. Met ruim 19 jaar ervaring in het centrale en lokale overheidsdomein heeft hij een realistische blik op ICT in brede zin, en op integratie technologie in het bijzonder.
In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de architectuur van het product Makelaarsuite (gericht op integraal gegevensmanagement en informatievoorziening) en vormt hij een belangrijke schakel tussen business en product development. Makelaarsuite ondersteunt zo’n 200 overheidsorganisaties bij het op orde krijgen en houden van hun interne gegevenshuishouding en stelt ze in staat om aan te kunnen sluiten op het landelijke stelsel van basisregistraties.
Daarnaast is hij als expert betrokken bij diverse landelijke overleggen van KING en Logius.

afbeelding van VanDiepen
Hugo van Diepen
Uniserver - Oprichter en Algemeen Directeur

Hugo van Diepen is oprichter en algemeen directeur van Uniserver, met als focusgebieden sales en marketing. Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000 en gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de UniStructure™ infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van shared server hosting tot en met Infrastructure-as-a-Service (IaaS), waarbij ICT partners en resellers de benodigde resources geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Bovendien biedt Uniserver met haar partnerprogramma de kant-en-klare oplossing 'Uniserver Cloud-in-a-Box' waarmee IT partners en resellers hun klanten onder eigen naam Cloud Computing kunnen leveren. Uniserver is een van de eerste leden van de VMware Partner Advisory Council Benelux, maakt deel uit van HP Cloud Agile Advisory Board Worldwide en is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association).
Over Hugo: ‘Een vriendelijke visionair met beide voeten op de grond. Zijn ondernemerschap (samen met dat van businesspartner Ronald Bezuur) straalt er aan alle kanten vanaf. Hugo denkt groot genoeg om op een uitstekende manier business te doen en niet te groot waardoor het dromerige onzin wordt die niemand serieus neemt. Hugo bezit de juiste mix van visie, gedrevenheid, risico’s durven nemen, investeren en focus.’

afbeelding van hansdiepstraten
Hans Diepstraten
Creetion - Enterprise Architect

Hans Diepstraten (1958) is enterprise architect bij Creetion, een consultancy bedrijf gespecialiseerd in BPM en Enterprise Architectuur. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in (SAP) ERP- omgevingen en is gecertificeerd TOGAF 9 architect en Certified SAP Professional Business Process Expert.

afbeelding van alfreddijkstra
Alfred Dijkstra
Alstra Management Consultancy

Alfred Dijkstra is de man achter Alstra Management Consultancy. Zijn specialiteit is het helpen van organisaties met het inrichten van informatiemanagement en functioneel beheer. Zijn motto: "Visie is de kunst de onzichtbare dingen te zien".

afbeelding van hugoterdoest
Hugo ter Doest
Dimpact - Business Architect

Hugo ter Doest is Business Architect bij Dimpact. Zijn interessegebieden zijn enterprise architectuur en software architectuur. Bij Dimpact is hij verantwoordelijk voor de architectuur van de Dimpact-producten en de aansluiting op de gemeentelijke bedrijfsvoering en applicatielandschap.

afbeelding van Ramondor
Ramon Dor
GlobalOrange - CTO/Lead IT Architect

Ramon spreekt alle talen; en daarmee worden programmeertalen bedoeld. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van schaalbare, high-performance architecturen. Daarnaast is Ramon als universitair docent verbonden aan het Koninklijk Instituut voor de Marine. Naast lesgeven doet hij daar onderzoek naar digital image processing en self-organizing neural networks.

afbeelding van erikdouwes
Erik Douwes
Infoslot - Security Officer

Erik Douwes is als zelfstandig ondernemer actief als specialist in informatiebeveiliging. Op dit moment voert hij een opdracht uit voor de ING.

afbeelding van michaeldoves
Michael Doves
DIKW Consulting - Enterprise Intelligence consultant

Michael Doves heeft als consultant brede ervaring opgedaan met verschillende facetten op het gebied van Business Intelligence, Competitive Intelligence en Data Warehousing. Bij met name grote multinationale ondernemingen is Michael in aanraking gekomen met verschillende Intelligence toepassingen en de daarbij behorende architecturen, infrastructuren en personele mindsets van de informatie exploiterende organisatieafdelingen. Als geen ander beseft hij dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat de ideale setting van organisatie, processen en technologie, om daadwerkelijk rendement uit data te bewerkstelligen, geen eenvoudige taak is. De komende jaren wil Michael zich gaan richten op hoe je informatie moet exploiteren om er daadwerkelijk geld mee te kunnen verdienen.

afbeelding van NoelEckhart
Noel Eckhart
Projectplace - Countrymanager Projectplace Benelux

Noel heeft ruim 12 jaar ervaring in het managen van sales teams in SaaS / Cloud-ondernemingen. Deze rol heeft hij uitgevoerd bij onder andere WebEx Communications en Netviewer.

Momenteel is Noel werkzaam als Country Manager Benelux bij Projectplace.

afbeelding van karinvanee
Karin van Ee
E2 Organisatie Advies - Adviseur bedrijf en informatievoorziening

Karin van Ee is adviseur bedrijf en informatievoorziening bij E2 Organisatie Advies en betrokken bij BITTI als adviseur en onderzoeker.

Expertisegebieden:
Visie voor bedrijf en informatievoorziening,
Architectuur van bedrijf en informatievoorziening,
Bedrijfsprocessen en ICT sourcing,
Alignment van bedrijfsprocessen,
Bedrijfsprocessen en enterprise portals.

afbeelding van ronaldvaneerten
Ronald van Eerten
Stichting PIOFA

Drs. Ronald van Eerten is verbonden aan de Stichting PIOFA (www.piofa.nl). Een platform dat werkt aan de verbetering van de bedrijfsvoering van overheidsorganisaties.

afbeelding van theoelzinga
Theo Elzinga
Capgemini - IT Architect

Theo Elzinga is als IT Architect werkzaam bij Capgemini en mede-auteur van het CORA-model.

afbeelding van jeroenvanesch
Jeroen van Esch
i-to-i - IT Management consultant

Jeroen van Esch is IT Management consultant bij Ideas to Interconnect B.V. (i-to-i).

afbeelding van Morteza
Morteza Esteki
RES Software - Sales Director Benelux

Morteza Esteki is sinds 1997 werkzaam in de IT-industrie. Hij begon zijn als carrière system/ network manager bij Arbaminch. Na nog een vijftal jaar als technology consultant werkzaam te zijn geweest bij Capgemini maakte Morteza in 1995 de overgang naar de saleskant. Morteza heeft niet alleen kennis van de Nederlandse IT-markt, maar was bij Quest Software in de functie van Sales Director naast Nederland ook verantwoordelijk voor het Midden-Oosten. Sinds december 2011 is Morteza als Sales Director Benelux werkzaam bij RES Software.

afbeelding van CarlosEstrada
Carlos E. Estrada
Dutch Delta Business School - ERP Integrator (SAP & Oracle)

With pragmatism and in a user-friendly language I will provide a strategic and tactical managerial know-how of excellence but also internal consulting (as needed) to the Baseline Management staff or technical specialists on all ICT issues, but specially in SOA secure Integration, Roadmap criteria descriptors, to improve efficiency and profitability of your information system by maintaining or implementing performance improvement plans if requested, and Identifying or extrapolating new innovative opportunities to improve business processes in order to achieve significant financial and lasting results.

afbeelding van MichaelFranken
Michael Franken
Zilverline - Radical Management Consultant

Michael Franken is een ervaren consultant en coach op het gebied van Agile Management. Hij is een van de twee gecertificeerde Scrum-specialisten in Nederland. Hij is oprichter en president van AgileHolland, de Nederlandse Agile Community, Certified Scrum Trainer bij Scrum Alliance, adviseur van de master Software Engineering aan de Universiteit van Amsterdam en CEO van Zilverline. Zilverline helpt bedrijven ideeën en innovaties snel te vertalen in software die meer omzet en winst garandeert. Zilverline zet zijn vakmanschap softwareontwikkeling in om samen met de werkvloer en de bestuurskamer te komen tot strategisch maatwerk; ‘software that matters’. Het bedrijf verzorgt trainingen, consultancy en projecten op verschillende platformen, waaronder Java, .Net en Ruby en heeft de enige twee Certified Scrum Trainers en de enige twee Certified Scrum Coaches van Nederland in huis.

Huidige functies:
• Agile Management Consultant, Senior Software Engineer, Enterprise Architect
• Certified Scrum Trainer bij Scrum Alliance
• CEO van Zilverline
• Oprichter en president van AgileHolland, dé Nederlandse Agile Community
• Adviseur master Software Engeneering UvA

Vakkennis:
Radical Management, Scrum, TDD, FitNesse, coaching, training, craftsmanship, software engineering, Java, .Net

afbeelding van Eric
Eric van Gend
Brocade - Sales Manager Ethernet Fabrics EMEA North

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde is Eric begonnen in 1994 in de IT industrie. Hij is begonnen als sales specialist outsourcing bij ICL in Maarssen waarna hij in 1998 de Informatiebeveiligingsmarkt is ingestapt. Tot 2004 was Eric verantwoordelijk voor informatie beveiligingsoplossingen en visie van Cisco Systems International in Afrika, Midden Oosten, Nabije Oosten, Oost Europa en Rusland.

Tot 2006 zat Eric in het Management Team van Cisco Nederland verantwoordelijk voor het MKB segment van Cisco.

Vanaf 2006 tot 2010 heeft Eric verschillende interim management posities bekleed in verschillende branches van domotica tot de vliegtuigsector alle met 1 gemeenschappelijk doel: hoe kan IT de bedrijfsprocessen vereenvoudigen en helpen om kosten besparen.

Vanaf 2011 is Eric werkzaam bij Brocade waar verantwoordelijk is voor het opzetten en uitbouwen van de “channel” van Brocade Benelux. Tevens is Eric ook evangelist voor Brocade ethernet Fabrics, de revolutionaire L2 switching technologie.

afbeelding van adgerrits
Ad Gerrits
AG4IT - Gemeente Nijmegen - Informatiearchitect

Drs. Ad Gerrits heeft veel ervaring binnen verschillende IT-gerelateerde domeinen. Via AG4IT doet hij advieswerk als enterprise architect en verzorgt hij verschillende architectuurtrainingen. Hij werkt ook als informatiearchitect bij gemeente Nijmegen.

Ad streeft naar het verbinden van de meer theoretische kant van architectuur met de toepassing daarvan in praktijk. Hij is daarom bijvoorbeeld zowel TOGAF- als Microsoft gecertificeerd en is bezig met een opleiding tot Certified Cloud Architect.

Service-oriëntatie en streven naar eenvoud zijn belangrijke uitgangspunten in zijn werkwijze. Architectuur ziet hij als een noodzakelijk middel om te zorgen dat IT maximaal bijdraagt aan het realiseren van bedrijfsdoelen.

afbeelding van HarrieGooskens
Harrie Gooskens
ITEM-C advies en interim management - managing partner

Harrie Gooskens is een ervaren adviseur en interim manager gespecialiseerd in management van bedrijfssoftware aan zowel de klant- als leverancierszijde.

afbeelding van sanderdegraaf
Sander de Graaf
Centric IT Solutions - Programmamanager Business Development en Innovatie

Sander de Graaf (1972) heeft ruime ervaring binnen de ICT voor de lokale overheid. Van 2002 tot 2007 is hij bij Centric werkzaam geweest als hoofd productmanagement werk, inkomen en zorg. Vanaf januari 2007 houdt hij zich, als programmamanager business development, vooral bezig met de strategie en ontwikkeling van het productbeleid waarmee Centric actief inspeelt op de wens van gemeenten om de dienstverlening aan burger en bedrijf te optimaliseren.

afbeelding van gercograndia
Gerco Grandia
4Synergy - Enterprise / Solutions Architect

Gerco Grandia is een Enterprise / Solutions Architect met een jarenlange ervaring in grootschalige systeem integratie projecten. Gerco is bij uitstek een generalist met diepgang en heeft ervaring met tal van disciplines in de informatie technologie. Hij is werkzaam bij 4Synergy, een netwerkorganisatie voor en door zelfstandige professionals.

afbeelding van florisgremmen
Floris Gremmen
IT-eye - Business Architect

Floris Gremmen is als Business Architect of Informatie Architect in diverse branches werkzaam. Hierin heeft hij verschillende opdrachten uitgevoerd op het gebied van ketenintegratie, procesarchitecturen en procesverbeteringen.

afbeelding van Pascal
Pascal Greuter
Info Support - Business Unit Manager

Als Business Unit Manager bij Info Support is Pascal verantwoordelijk voor het uitbreiden van de business unit en het opzetten van competence centres, actieve sales en relatiebeheer. Als lid van het management team geeft Pascal richting aan het naleven van het beleid van Info Support en betrekt hij hier de business units in.

Specialiteiten: project management, software-ontwikkeling, SaaS-oplossingen

afbeelding van viktorgrgic
Viktor Grgic
LeanArch b.v. - Eigenaar

Viktor Grgic is een zelfstandige Agile/Lean IT architect die in zijn werk als software architect Agile principes hanteert. Viktor heeft in zijn loopbaan als architect vele software projecten geleid. Onder andere leiding gegeven aan architectuurteam van Nieuw Handelsregister bij Kamer van Koophandel, lead SOA / integratie architectrol vervult bij ProRail en vele architecten gecoacht in hun werk. Viktor's werk kenmerkt zich door sterke focus op de mensen, eenvoud in alles, risico's onderkennen en realisme in wat met software mogelijk is. Viktor's expertise is met name service-orientatie / SOA, EAI, domein modellering, ontwikkelstraten, ontwikkelmethodieken en systeemontwikkeling van met name JEE systemen.

afbeelding van patrickgroothuis
Patrick Groothuis
Gemeente Rotterdam - interim-manager

Patrick Groothuis is werkzaam binnen de gemeente Rotterdam bij de Servicedienst/Bureau Rotterdam Interim Management als interim-manager. Vanuit deze rol geeft hij veelal leiding aan verandertrajecten vanuit een lijnpositie. Patrick heeft al ruim 15 jaar in meer of minder mate te maken met ICT. Als opdrachtgever voor projecten, als informatiemanager en als lijnmanager.

afbeelding van frankhabers
Frank Habers
Inergy Analytical Solutions B.V. - business developer

Drs. Frank Habers is business developer bij Inergy Analytical Solutions B.V.

afbeelding van Wilfred-Harbers
Wilfred Harbers
Acquia - Regional Director Benelux & Nordics

Wilfred Harbers is werkzaam als Regional Director Benelux & Nordics bij Acquia,leverancier van producten en diensten die organisaties in staat stellen het open-source social publishing-systeem Drupal optimaal in te zetten. Hij is verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de positie van Acquia in België, Nederland, Luxemburg en Scandinavië. Harbers is al ruim 20 jaar actief in de IT-branche.

afbeelding van CarlovanHaren
Carlo van Haren
Winvision - IT Strategy Consultant

Carlo van Haren is sinds 2007 werkzaam bij Winvision, een ICT-dienstverlener die zich richt op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Als IT strategy consultant vertaalt hij samen met klanten in zorg en onderwijs, de visie en doelstellingen van een organisatie naar een concreet meerjarenplan. In dit meerjarenplan is het doel om IT te laten aansluiten en ondersteunen bij het realiseren van de strategische doelstellingen van de organisatie. Eerder was Carlo werkzaam bij Winvision als product manager en business consultant.

Specialties: IT Strategy, Business consultancy and integrations. Speciality Portals, Educational systems, eLearning, portfolio, (Enterprise) Social Software

afbeelding van anendharkhoe
Anend Harkhoe
Ordina - senior Business Consultant

Anend Harkhoe is senior Business Consultant en L6S Black Belt op het gebied van Procesverbetering in o.a. het zorg domein.

afbeelding van SaraHarshbargerNHR
Sara Harshbarger
Network Hardware Resale - Director of Client Services USA and Global Division Operations

Sara Harshbarger is sinds 2002 werkzaam bij Network Hardware Resale (NHR), leverancier van pre-owned en nieuwe netwerkapparatuur. Sinds 2008 is zij als Director of Client Services USA & Global Division Operations verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom beheerde diensten, technische ondersteuning, garantie ondersteuning, onderhouds- en netwerkmonitoring. Eerder was Sara werkzaam binnen NHR als Financial Operations Manager. Sinds medio 2012 is Sara werkzaam vanuit het Europese hoofdkantoor in Lijnden (bij Amsterdam).

afbeelding van EAM-congres
Leonie van Heezik
EAM Congresorganisatie - Congresmanager

De congresorganisatie van het Enterprise Architectuur Management Congres plaatst inhoudelijke artikelen die betrekking hebben op de onderwerpen of sprekers van het eertsvolgende congres.

http://www.eam-congres.nl

afbeelding van keesheida
Kees Heida
Capgemini - Managing Consultant / Senior Solution Architect

Kees Heida is Managing Consultant / Senior Solution Architect/ Leader Google Center of Excellence NL bij Capgemini. Als solution architect werkzaam op het gebied van Open Source, Service Oriëntatie en Cloud Computing.

afbeelding van gerbenvanderheide
Gerben van der Heide
Inter Access - Senior Management Consultant

Gerben is actief bij gemeenten op het gebied van Het Nieuwe Werken, Digitaal Werken en e-Government. In de praktijk werkt hij posters uit om mensen meer inzicht te geven in een bepaalde situatie. Een grote steun bij veranderingstrajecten.

afbeelding van jorgenheizenberg
Jorgen Heizenberg
Capgemini - Principal Technology Officer Business Intelligence

Jorgen Heizenberg is werkzaam als Business Intelligence Consultant bij Capgemini. Hij vervult daar tevens de rol van Principal Technology Officer voor het Business Intelligence Domein.

afbeelding van stephanhendriks
Stephan Hendriks
DSM - Enterprise Architect

Stephan Hendriks is werkzaam als Enterprise Architect bij DSM.

afbeelding van leenderthinds
Leendert Hinds
Hints Company B.V. - Applicatie en database specialist

Drs. Leendert R.E. Hinds is als applicatie en database specialist werkzaam bij Hints Company B.V. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ICT als docent, specialist en consultant op het gebied van infrastructuur, applicatie- en database beheer. Tevens is de heer Hinds DGA van Hints company, bestuurslid van de Interexperience, de HP gebruikersvereniging en expert van Computable.

afbeelding van rixhof
Rix Hof
Ideas to Interconnect B.V - Management Consultant

Rix werkt bij Ideas to Interconnect B.V. als management consultant. I-to-I is een management- en consultancybedrijf dat haar klanten helpt bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen door middel van ICT. Rix is betrokken bij de professionalisering van project- en programmamanagement en onderzoekt algemene concepten, die spelen bij projecten en programma's. Hij is auteur van “De kleine MSP”, een methode voor programmamanagement.

afbeelding van markvanholsteijn
Mark van Holsteijn
Xebia - senior consultant

Mark van Holsteijn is senior consultant bij Xebia.

afbeelding van jackvanhoof
Jack van Hoof
NS - Enterprise IT architect

Jack van Hoof is Enterprise IT architect bij CIO-office Nederlandse Spoorwegen.

afbeelding van berthooyman
Bert Hooyman

Bert Hooyman is Chief Architect Europe bij MphasiS

afbeelding van pieterhorchner
Pieter Hörchner
Capgemini - Principal Consultant / Certified Enterprise Architect

Pieter Hörchner is Principal Consultant / Certified Enterprise Architect / Cloud Leader NL bij Capgemini. Jaren werkzaam in het veld van Enterprise Architectuur, Modellen, Methodes, Service Oriëntatie en Cloud Computing.

afbeelding van kvanhorssen
Kolja van Horssen
Newgroupe France - Performance Consultant

Kolja van Horssen is werkzaam als Consultant op het gebied van Enterprise Architecture en IT performance voor Newgroupe France. Sinds 2004 woonachtig met zijn vrouw en twee kinderen in Saint Germain en Laye ten westen van Parijs. Met een achtergrond in bedrijfs-economie (HEAO-BE + enkele jaren als consultant) en een achtergrond als ontwikkelaar (3 SUN certificeringen en ervaring op vele grote IT projecten) heeft Kolja een gemengde business / IT kijk op de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van Strategisch advies, Enterprise Architecture, Business Process Management en service georiënteerde applicatie architecturen.

afbeelding van basvanderhorst
Bas van der Horst
QlikTech - Algemeen Directeur

Bas van der Horst is algemeen directeur van QlikTech Benelux. Hij heeft veel kennis op het gebied van Business Discovery, Mobile BI en Social BI. Daarnaast is Bas ook goed op de hoogte van marktontwikkelingen als de consumerization van IT, mobiliteit en de opkomst van sociale netwerken.

afbeelding van vjansen
Vincent AWG Jansen
Hewlett Packard - ICT Architect

Vincent AWG Jansen is sinds 1992 werkzaam in de ICT en sinds 1 december 2011 voor HP. Afgestudeerd in Operationele Technologie begon Vincent zijn loopbaan als projectmanager, ICT consultant Microsoft Infrastructuur en de laatste 8 jaar als ICT architect. In 2009 behaalde hij zijn Master of Science IT Architecture en kort daarna zijn TOGAF v9 certified. Zijn uiteenlopende ervaring varieert van het ontwerpen van client infrastructures, analyseren van business continuiteit vraagstukken, opstellen ICT Roadmap, uitvoeren ICT Auditing, opstellen/beoordelen van business cases, schrijven van Project Start Architectuur en het ondersteunen van enterprise architecture.

afbeelding van bobjanssen
Bob Janssen
RES Software - Chief Technical Officer

Bob Janssen is mede-oprichter en Chief Technical Officer van RES Software. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1999 is hij verantwoordelijk voor productvisie, strategie en ontwikkeling. Sindsdien heeft RES Software meer dan een miljoen licenties wereldwijd verkocht. Janssen heeft ook een aantal patenten voor de oplossingen die hij heeft ontwikkeld bij RES Software. Hij heeft een diploma Business Computing van de Fontys University of Applied Sciences.

afbeelding van gerardjanssen
Gerard Janssen
Xebia - Business Unit Manager

Gerard Janssen is business unit manager bij Xebia en verantwoordelijk voor de architectuur groep.

afbeelding van paulalbadajelgersma
Paul Albada Jelgersma
Atos Origin - Director Portfolio Management

Paul Albada Jelgersma is Director Portfolio Management bij Atos Origin; Daarnaast is hij is track leader van het onderwerp cloud computing in de Atos Origin Scientific Community.

afbeelding van edgarjohannsmann
Edgar Johannsmann
Organisatieadviseur

De auteur, Edgar Johannsmann, heeft 20 jaar ervaring op het gebied van Enterprise Architecture. Zowel in de rol van Organisatieadviseur, als in de rol van (interim) Informatie- en Enterprise Architect, in allerlei sectoren en branches.

afbeelding van AdriaandeJonge
Adriaan de Jonge
Xebia - Architect Consultant

Adriaan is gespecialiseerd in internet, Agile Architecture, content management en Java.

afbeelding van ericdejonge
Eric de Jonge
You-Get B.V. - Senior Business Consultant

Eric de Jonge is Senior Business Consultant bij You-Get B.V. Hij heeft een brede kennis en ervaring opgedaan binnen met name de branches telecom, finance, overheid en industrie. Zijn specialismen liggen op het gebied van BPM, diverse BPMS-en, SOA en project management. Ook heeft hij vele jaren ervaring met IT Outsourcing als Customer Solution Architect en daarin een diepgaande kennis van Service Level Agreements (SLA’s) en proces modellering opgedaan. Daarnaast heeft hij omvangrijke kennis van softwareontwikkeling opgedaan in grote projecten. Voor meer informatie, neem contact op met de auteur: edejonge@you-get.com

afbeelding van jorritdejonge
Jorrit de Jonge
QNH Enterprise Intelligence - Senior Business Intelligence Consultant

Jorrit de Jonge is werkzaam als Senior Business Intelligence Consultant bij QNH Enterprise Intelligence.

afbeelding van RichardJonker
Richard Jonker
NETGEAR - VP Emerging Markets NETGEAR Benelux

VP Emerging Markets bij NETGEAR Benelux.

afbeelding van basjonkers
Bas Jonkers
Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit - Senior Adviseur Strategisch Informatiemanagement

Bas Jonkers is sinds kort Senior Adviseur Strategisch Informatiemanagement bij de Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit.

afbeelding van Arie
Arie Joosse
RES Software - Presales consultant

Na zijn studie aan de Technische Universiteit van Delft is Arie Joosse zijn carrière gestart als trainer bij Sony Communications. In 1990 heeft hij de overstap naar de IT gemaakt. Sinds die tijd is hij als consultant werkzaam geweest bij onder andere bij Fujitsu Services en Altiris/Symantec. Sinds 2011 is Arie als presales consultant werkzaam bij RES Software. In zijn functie als presales consultant is Arie onder andere verantwoordelijk voor product positionering en advies aan partners en eindgebruikers. In zijn vrije tijd studeert Arie Chinees (Putonghua).

afbeelding van danieljumelet
Daniël Jumelet
BiZZdesign - Managing Consultant Business Infrastructure

Daniël Jumelet (1973) is Managing Consultant Business Infrastructure bij BiZZDesign en tevens voorzitter van de NAF-werkgroep infrastructuurarchitectuur. Sinds 2005 doet hij onderzoek naar de toepassing van architectuur in het infrastructuurdomein. Daarvoor was hij jarenlang werkzaam als infrastructuurspecialist op het gebied van netwerken en beveiliging. Hij is auteur van het boek “DYA|Infrastructuur, architectuur voor de fundering van de IT”, diverse (internationaal) gepubliceerde artikelen over dit onderwerp en medeverantwoordelijk voor de on-line bibliotheek voor infrastructuurarchitectuur, de DYA|Infrastructure Repository.

afbeelding van robkamp
Rob Kamp
The Demand Group - IT architect

Rob Kamp is zelfstandig IT architect en is aangesloten bij de Demand maatschap. Hij heeft sinds 1980 IT ervaring als ontwikkelaar en doet dat proffessioneel vanaf 1989. Sinds 2002 heeft Rob zich toegelegd op IT Architectuur en met name als integratie architect.

afbeelding van DavidKelleher
David Kelleher
GFI Software - Director Public Relations

David Kelleher is Director Director Public Relations bij GFI Software. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in media en communicatie. Hij heeft veel geschreven voor business en technische publicaties en is een redacteur van Talk Tech to Me.

afbeelding van sjefkerkhofs
Sjef Kerkhofs
Pondres BV - Social Marketing Manager

Ruim 5 jaar geleden is Sjef zijn eerste bedrijf op het gebied van social media begonnen, als een van de early birds in dit vakgebied. Inmiddels is hij een van de meest gevraagde consultants in Nederland en schreef hij de managementbestseller ʻSocial Marketing Strategie; van experiment naar succesʼ, dat maandenlang in de Top-100 op Managementboek.nl stond. Sjef is tevens oprichter van het marketingweblog Bijgespijkerd.nl. Daarnaast is Sjef een veelgevraagd nationaal en internationaal spreker op bedrijfcongressen, evenementen en incompany bijeenkomsten. Zo was hij als spreker aanwezig op congressen in Brussel, Istanbul, Paramaribo en Somerset (UK).

afbeelding van ToddKiehn
Todd Kiehn
GTT Communications - VP Product Management

Todd Kiehn is Vice President of Product Management - Managed Services bij GTT en verantwoordelijk voor het SD-WAN, unified communications en managed security portfolio. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in de telecommunicatie-industrie en bekleedde eerder leidinggevende functies op het gebied van productmanagement bij Level 3, Broadwing en Covad. Todd Kiehn studeerde politieke wetenschappen in de Verenigde Staten aan de Universiteit van Georgetown en rondde zijn Master of Business Administration succesvol af aan de Universiteit van California, Berkeley.

afbeelding van sandorklein
Sandor Klein
EnterpriseDB - Vice President International Sales

Sandor Klein heeft tien jaar ervaring in het managen van internationale sales- en marketing-organisaties, in het bijzonder bij bedrijven die op open source-gebaseerde software leveren.

afbeelding van RuudKluivers
Ruud Kluivers
Liferay Benelux BV - General Manager

Ruud Kluivers is General Manager Liferay Benelux BV.

afbeelding van bertkoffeman
Bert Koffeman
Prolity B.V. - Eigenaar

Ing. Bert Koffeman is directeur-eigenaar van het in 2002 opgerichte organisatieadviesbureau Prolity B.V. Bert richt zich voornamelijk op proces- en kwaliteitsmanagement, ondersteunende software, trainingen en interim managementfuncties. Door het complete pakket dienstverlening, ligt de regie volledig in één hand en kan de klant op een effectieve en kostenbesparende manier worden bediend. Met veel succes hanteert Bert de in de praktijk zelf ontwikkelde Piactor®-methode voor procesmodellering, waarover in dit artikel meer wordt uitgelegd.

Bert heeft heel veel ervaring in technische omgevingen en daardoor zijn klanten van Prolity voornamelijk te vinden in de industrie en zakelijke dienstverlening. De insteek is altijd pragmatisch, doel- en resultaatgericht. Dit is beslist ontstaan door de Rotterdamse achtergrond van Bert!

www.prolity.nl
www.piactor.nl
www.kwaliteitsysteem.nl

afbeelding van mariannekadenza
Marianne Kompagne
MN - Senior DWH/BI Architect/Requirement engineer

Marianne Kompagne is Business Intelligence/Datawarehouse architect/Requirement engineer bij MN. Naast haar kennis op het gebied van DWH- en Enterprise architectuur, data modelling en datakwaliteit heeft Marianne veel ervaring binnen Solvency II projecten. Specifieke DWH omgevingen die hoge eisen stellen aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van informatie. Bij Kadenza is Marianne medeverantwoordelijk geweest voor het opstellen en geven van interne Masterclasses (DWH en BI) en de DWH Test Methodiek. Binnen MN is Marianne verantwoordelijk voor o.a. requirement engineering van DWH/BI projecten.

afbeelding van kurtdekoning
Kurt de Koning
Ratio Consultants - medeoprichter en consultant

Kurt heeft zijn hele carrière binnen de ICT gewerkt. Sinds 2000 op het snijvlak Business en ICT en zich daarbij voornamelijk bezig gehouden met het inrichten van procesorganisaties. Kurt is medeoprichter en consultant binnen Ratio Consultants. Ratio Consultants helpt organisaties om inzicht te krijgen in hun ICT uitgaven; hiermee ontdekken ze hoe de kosten kunnen worden beheerst wat leidt tot lagere kosten zonder kwaliteitsverlies. Om dit te realiseren is een unieke methodiek ontwikkeld. Voor meer info: Kurt.de.koning@ratioconsultants.nl.

afbeelding van InforBenelux
Theo Koster
Infor - Regional VP Infor Benelux

Theo Koster is Regional VP bij Infor Benelux. Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten.

afbeelding van Infor
Theo Koster
Infor - Regional VP Infor Benelux

Theo Koster is Regional VP bij Infor verantwoordelijk voor de Benelux-markt. Infor is wereldwijd de op twee na grootste leverancier van enterprise applicaties en diensten. Koster begon zijn IT-carrière in 1984 als een consultant bij Digital Equipment, dat werd overgenomen door Compaq en later door Hewlett Packard. In 1998 startte Koster bij Baan Software. In 2003 werd Baan overgenomen door SSA Global, dit bedrijf werd later ingelijfd door Infor.

afbeelding van jkrielaart
Jurriaan Krielaart
MarkLogic - Territory Director Northern Europe

Jurriaan Krielaart is een ervaren professional in de softwaremarkt met uitvoerige hands-on kennis van marketing, sales en partnerships. Hij is als Territory Director Northern Europe verantwoordelijk de groei van het ecosysteem van klanten, ontwikkelaars en de community van MarkLogic, een populaire enterprise noSQL database voor het integreren van datasilo's.

afbeelding van renatokuiper
Renato Kuiper
Verdonck, Klooster & Associates - Management Consultant

Renato Kuiper is management consultant bij Verdonck, Klooster & Associates en is werkzaam op het snijvlak van risicomanagement, informatiebeveiliging en architectuur.

afbeelding van sjaaklaan
Sjaak Laan
Logica - Principal IT Architect

Sjaak Laan (1964) werkt bij Logica als Principal IT Architect en heeft 22 jaar IT ervaring. Sjaak is een specialist op het gebied van architectuur, security en infrastructuur en heeft veel kennis van bedrijfsprocessen en systeemintegratie. Hij wordt vaak gevraagd als lead architect of adviseur in complexe projecten. Hij is ITAC Master Certified IT Architect, CISSP (Certified Information Systems Security Professional) en TOGAF certified. Sjaak publiceert regelmatig over zijn vakgebied, onder andere via Computable en via zijn sites www.sjaaklaan.nl en www.sjaaklaan.com.

afbeelding van PieterLacroix
Pieter Lacroix
Sophos - Managing Director Nederland

Pieter Lacroix is sinds 2005 werkzaam bij IT- en databeveiligingsbedrijf Sophos, leverancier van complete, end-to-end IT-beveiligingsoplossingen voor organisaties van iedere omvang. Pieter geeft leiding aan het Nederlandse kantoor van Sophos, een top 3-speler in de globale IT security-sector. Daarnaast richt hij zich op de strategische aspecten van IT-beveiliging en adviseert klanten en partners over oplossingen die naast optimale beveiliging van hun bedrijfskritische informatie voorzien in hun zakelijke behoeften op het gebied van o.a. compliance en risicomanagement.

afbeelding van jasperlangedijk
Jasper Langedijk
www.socialengineer.nl - Informatiebeveiligingsfunctionaris

Jasper Langedijk is werkzaam als informatiebeveiligingsfunctionaris. Lees op zijn website meer over social engineering:

afbeelding van marcuslasance
Marcus Lasance
Verizon Business - Principal Consultant

Marcus Lasance is werkzaam bij Verizon Business als principal consultant op het gebied van Identity and Access Management. Hij is het verantwoordelijk voor het uitdenken van de nieuwe gebruikersgerichte, vanuit de cloud gehoste identiteitsbeheerdiensten van Verizon. Marcus was van 2002 tot 2007 lid van de Raad van Bestuur van het Noorse Maxware AS. De producten die hij voor dit bedrijf ontwikkelde vormen inmiddels onderdeel van het NetWeaver-aanbod van SAP.

Zijn ervaring strekt van de ontwikkeling van HR-systemen tot X.500, LDAP, Meta Directories, lifecycle management en de toekenning van rechten. Marcus is afgestudeerd aan de Universiteit Nijenrode en de RSM Rotterdam School of Management. Hij beschikt over een diepgaande kennis van de Identity and Access Management-branche en was reeds lang actief op dit gebied voordat de term IAM ook maar was bedacht.

afbeelding van edzerlawerman
Edzer Lawerman
TASK24

Edzer is lid van de Technology Group Agile en Architectuur binnen TASK24. Hij is software architect en heeft ruime ervaring in het gebruiken van agile technieken. Hij verzorgt workshops over het invoeren en verbeteren van Agile bij bedrijven.

afbeelding van ramondleenders
Ramond Leenders
EclectiC - BI thought leader en directeur Solutions

Ramond Leenders is als BI thought leader en directeur Solutions verbonden aan EclectiC. Sinds eind jaren ’90 is hij in diverse rollen onafgebroken actief geweest in het BI vakgebied. Het merendeel van de opdrachten is uitgevoerd bij internationele organisaties, waarbij Ramond gedurende de laatste jaren als business consultant verantwoordelijk was voor het organiseren van de BI functie. Daarnaast is Ramond actief als gastdocent bij onder meer de Fontys Hogescholen en als (gast)auteur betrokken bij diverse publicaties binnen het BI-vakgebied.

afbeelding van wigerlevering
Wiger Levering
Capgemini - Business- en ICT-architect

Wiger Levering is Business- en ICT-architect binnen de vakgroep Zorg van Capgemini. De focus in zijn werk ligt op de aansluiting tussen de dagelijkse gang van zaken in zorginstellingen en de ondersteunende ICT. Daarnaast wordt Wiger regelmatig gevraagd als coach voor architecten in organisaties die de architectuurrol verder willen ontwikkelen.

afbeelding van PaulvanderLinden
Paul van der Linden
IBM - Senior Managing Consultant, Smarter Planet Ambassador

Paul van der Linden is senior managing consultant data warehousing en Business Intelligence voor IBM Global Business Services (GBS)en Smarter Planet Ambassador. De afgelopen vijf jaar heeft hij leiding gegeven aan de ontwikkeling van een methode om data warehouse en BI-omgevingen te optimaliseren. Paul is al meer dan 15 jaar betrokken bij talloze data warehousing en BI-projecten in binnen- en buitenland o.a bij KLM, Philips, GlaxoSmithKline en Delta Lloyd. Daarnaast schrijft hij ruim 10 jaar regelmatig over de BI-markt, produkten en -leveranciers in diverse bladen en geeft lezingen over deze onderwerpen. Hij is de initiator en onderzoeksleider van het Nationaal Data Warehouse Onderzoek 2005 en van de BI-Matrix.

afbeelding van guuslohlefink
Guus Löhlefink
Atos Origin - Management Consultant

Guus Löhlefink is Management Consultant bij Atos Origin. Hij is gespecialiseerd in de processen rondom de levering van managementinformatie. Daarbij spelen de administratieve organisatie, de kwaliteit van gegevens, het beveiligingbeleid en menselijk gedrag een grote rol. Bij cloud computing is de invloed van deze factoren nog veel groter.

afbeelding van tomlouwrier
Tom Louwrier
Ratio Consultants - medeoprichter en consultant

Tom Louwrier heeft een achtergrond in de industrie en is sinds eind jaren 90 actief in beheer en exploitatie van grotere rekencentra. Zijn aandacht gaat vooral uit naar vraagstukken rond kostentoewijzing en de optimalisatie van technisch en financieel rendement. Tom is medeoprichter en consultant van Ratio Consultants.

Ratio Consultants helpt organisaties om inzicht te krijgen in hun ICT
uitgaven; hiermee ontdekken ze hoe de kosten kunnen worden beheerst, wat leidt tot lagere kosten zonder kwaliteitsverlies. Om dit te realiseren is een aantal unieke modellen, methodieken en middelen ontwikkeld. Voor meer info: Tom.Louwrier@ratioconsultants.nl.

afbeelding van antoonvanluxemburg
Antoon van Luxemburg
M&I/Partners - Senior adviseur

Antoon is actief in trajecten om innovatieve samenwerkvormen en toepassingen zoals social media en cocreatie in te zetten. Hiernaast doet hij projecten op het snijvlak van organisatie en ICT, zoals het inrichten van informatiemanagement of kosten/baten analyses. Regelmatig is hij actief als interim manager ICT of Informatie manager. Antoon studeerde achtereenvolgens Elektrotechniek en Innovatie Management en is sinds 2000 werkzaam voor M&I/Partners.

afbeelding van ClaudetteMartens
Claudette Martens
neomax - Oprichtster en directeur

Mijn passie is om jonge ondernemers een kans te geven . Het is mooi om te zien wat het met ze doet. Als je hoort, het is lifechanging, dan wordt ik hier gelukkig van. Mission Accomplished!
Ondernemen is mijn passie en ik wil die passie graag delen door jonge ondernemers te coachen en begeleiden zoals ik zelf ook ooit de kans heb gekregen van mijn leermeesters. Als investeerder ben ik niet money driven, maar vind ik het te gek om bij te dragen aan de “lifechanging” van de jonge ondernemers. De glimlach op hun gezicht als de successen weer zijn behaald. Zelf word ik blij van werken met leuke mensen die hun eigen verantwoordelijkheden kennen en hetzelfde doel voor ogen hebben.

De sfeer is allesbepalend en ik ben hierdoor geinspireerd door de start ups in Silicon Valley waar verschillende kleine ondernemers van de millenium generation met elkaar samen werken met dezelfde gedachten. Deze generatie wordt getypeerd door "work hard, play easy" en de scheidingslijn tussen werk en prive is flinterdun en kantoren veranderen naar een huiskamergevoel.

afbeelding van janvandermeer
Jan van der Meer
Haagse Wijk- en Woonzorg - Informatieanalist

Na een inserviceopleidingtot B-verpleegkundige en een managementopleiding werkte Jan meer dan 15 jaar in diverse leidinggevende functies in (vooral) verpleeghuizen. Intussen studeerde hij Informatiekunde in de Gezondheidszorg.
Sinds ongeveer 15 jaar werkt hij aan de informatiseringen en automatisering van de VVT-sector. Momenteel bij Haagse Wijk- en Woonzorg.

afbeelding van JeroenvanderMeer
Jeroen van der Meer
Solvinity - CTO

Jeroen van der Meer is werkzaam als CTO bij Solvinity.

afbeelding van markmeerbeek
Mark Meerbeek
Microsoft - Enterprise Strategy Consultant

Mark Meerbeek begeleidt diverse beursgenoteerde organisaties in hun transitie naar Het Nieuwe Werken. Hierbij staat toegevoegde waarde voor het bedrijfsresultaat, slimmer samenwerken en een verbeterde medewerkerstevredenheid centraal. Hij is daarnaast (mede)auteur van diverse boeken en artikelen over innovatief samenwerken.

afbeelding van edme
Edwin van Meggelen
Vamecon Consultancy BV - Ondernemer, Innovator, Coach, Projectmanager

Ondernemer, Innovator, Projectmanager, Coach op het gebied van Digitale Innovatie & Digitalisering.

"Ik help je organisatie om te denken, ondernemen en innoveren zoals een startup dat doet. Klantgericht. Snel. Onderzoekend. Experimenteel. Geen verspilling van tijd en geld aan dingen die er niet toe doen."

afbeelding van woutermeijer
Wouter Meijer
4C-able

E-mail: woutermeijer@tele2.nl

Wouter is actief op het gebied van communicatie in de zorg, samenwerking, en de betekenis van informatie voor mensen en processen. Hij is steeds op zoek naar het zo goed mogelijke model om de techniek dienstbaar te maken aan mens en onderneming.

afbeelding van robertmekking
Robert Mekking
Desiris Advies - E-overheidsadviseur

Robert Mekking is adviseur in de e-overheid en is gespecialiseerd in invoering van Zaakgericht Werken. Volg Robert op www.twitter.com/robertmekking

afbeelding van robmol
Rob Mol
Capgemini - Business Intelligence consultant

Rob Mol is Business Intelligence consultant binnen het cluster performance management van Capgemini. Zijn drijfveer is organisaties te helpen bij het realiseren van toegevoegde waarde met behulp van Business Intelligence toepassingen. Zijn aandacht gaat specifiek uit naar het ondersteunen van zorgorganisaties bij het inrichten van performancemanagement toepassingen.

afbeelding van pmoreels
P Moreels
Digipolis - Enterprise Architectuur

Enterprise Architectuur coördinatie en kwaliteitscoördinatie BPM

afbeelding van maartenmullender
Maarten Mullender
Microsoft - Enterprise Architect

Maarten Mullender heeft meer dan 30 jaar in de IT industrie gewerkt, waarvan de laatste 13 jaar bij Microsoft. Voor Microsoft heeft hij in Duitsland, Amerika en nu in Nederland gewerkt, hoofdzakelijk met enterprise klanten.
Zijn interesse gaat uit naar het denken over en realiseren van oplossingen die een brug slaan tussen de gestructureerde wereld van traditionele zakelijke toepassingen en de niet gemodelleerde wereld van samenwerking tussen mensen die daarmee te maken hebben, zoals Duet en Het Nieuwe Werken.

afbeelding van HaroldNelissen
Harold Nelissen
Vanenburg Software - Director Business Development

Harold Nelissen is sinds 2012 werkzaam bij Vanenburg Software als Director Business Development. Harold is verantwoordelijk voor het creëren van duurzame groei voor Vanenburg Software. Binnen zijn functie is Harold verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, het aangaan van samenwerkingsverbanden en het op de markt brengen van deze oplossingen in deze partnerships. Harold Nelissen heeft meer dan 10 jaar ervaring in strategie, business en product development.

afbeelding van niklasodding
Niklas Odding
Xebia - Architect

Niklas Odding is architect bij Xebia en richt zich op de wijze waarop de architectuurfunctie evolueert binnen ondernemingen met Agile systeemontwikkeling.

afbeelding van DavinOishi
Davin Oishi
NETGEAR - Product line manager

Davin Oishi is product line manager van de storage afdeling bij NETGEAR.

afbeelding van leonvanoosterom
Leon van Oosterom
Elveo B.V.

Leon van Oosterom directeur eigenaar van Elveo b.v. Certified Imaging Architect. Gespecialiseerd in documentautomatisering. Biedt technische ondersteuning en project management bij de overgang van analoge documentverwerking naar geautomatiseerde en gedigitaliseerde documentverwerking. Adviseur bij tal van gemeenten en andere overheids- of semi- overheidsinstanties rondom beleidsvraagstukken in het kader van digitaal werken, digitale archivering en de vertaling daarvan naar de werkvloer.

afbeelding van ootjersb
Ben Ootjers
Unisys - IT-Architect

Ben is werkzaam als solution architect voor Unisys Nederland NV. Hij is al 15 jaar actief op het gebied van softwareontwikkeling en is nu vooral actief op Microsoft gebaseerde oplossing. Naast architectuur houdt Ben zich ook bezig met performancetesten.
Ben heeft ruime kennis van het Windows platform en ontwikkelmethodieken en werkt vaak in grotere projecten als expert of lead.

afbeelding van adpaauwe
Ad Paauwe
Dragon1 Academy

Ad Paauwe is werkzaam als management consultant en trainer/coach bij Dragon1 Academy.

afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

afbeelding van tpaauwe
Talitha Paauwe-Wijnands
Dragon1 Inc. - CEO

Talitha geeft met veel enthousiasme leiding aan een team van specialisten binnen Dragon1 Inc. Haar motto is dan ook: 'Inspirator door passie en gedrevenheid'. Door binnen Dragon1 Inc. zelf ook onder architectuur te werken en onze bedrijfsvoering visueel te maken, laten we zien dat visuele enterprise architectuur de toegevoegde waarde heeft waar leiders van en binnen ondernemingen op zitten te wachten. Talitha is Dragon1 Certified Architect.

afbeelding van mperdeck
Michiel Perdeck
Logica - Enterprise Architect

drs. Michiel Perdeck is een senior IT Enterprise Architect en adviseur op het gebied van informatiebeveiliging (CISSP). Zijn expertisegebieden betreffen bovendien kennismanagement, applicatie-integratie en de toepassing van formele specificaties.

afbeelding van Dina-Perla
Dina Perla
DP Media - Communications & PR Director

IT business, IT banking, IT healthcare, telco, electronics, unified communications, collaboration, mobility, M2M, connectivity, consumerization of IT, big data, storage, cloud, system management, IPv6, LTE, security, xRM, OCR, green IT, logistics, infrastructure, oil & gas, recruitment, communications, management, one minute coaching, retail, art and more

afbeelding van VincentPeters
Vincent Peters
QlikTech - RVP & MD Benelux, Eastern Europe, Russia & CIS en MEA

Vincent heeft meer dan twintig jaar ervaring in de business software industrie. Vincent is bij QlikTech verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering, van sales en marketing, presales en opleidingen tot HR en finance.

afbeelding van erikphilippus
Erik Philippus
ImprovemenT BV - Eigenaar & Agile Project Coach

Erik Philippus heeft ruim 30 jaar ervaring in de technische automatisering, en biedt zijn klantenkring een combinatie van expertise op het gebied van software/systeem architectuur, kennis en ervaring bij het introduceren en uitrollen van de agile/lean werkwijze, en professionele coaching.

www.improvement-services.nl

www.agile-architecting.com

afbeelding van Macaw
William van der Pijl
Macaw Nederland B.V. - General Manager Macaw Enterprise Services

Ik ben al ruim 15 jaar werkzaam in leiding gevende functies in de IT, met een focus op aan het bedrijf waarde toevoegen met IT-oplossingen. Voordat ik mijn huidig functie bij Macaw begon was ik ICT Director E-Business and Workplace Productivity bij Sara Lee.

afbeelding van simonplasmeijer
Simon Plasmeijer
Ordina - Consultant

Simon Plasmeijer is werkzaam bij Ordina en is consultant op het gebied van Lean IT.

afbeelding van EAMCongres
Ellen Postma
EAM Congresorganisatie - Organisatie EAM Congres

De congresorganisatie van het Enterprise Architectuur Management Congres plaatst inhoudelijke artikelen die betrekking hebben op de onderwerpen of sprekers van het eertsvolgende congres.

afbeelding van harrypotma
Harry Potma
Atos - Global Lead Transformation Methodologies

Harry Potma is werkzaam bij Atos als Global Lead Transformation Methodologies.

afbeelding van victordepous
Mr. V.A. de Pous
Bedrijfsjurist en industrie-analist

Houdt zich sinds 1983 bezig met de zakelijke en juridische aspecten van digitale technologie en de informatiemaatschappij.

afbeelding van joopreijnhoudt
Joop Reijnhoudt
VVA-informatisering - Business consultant

Drs. J.R.A. (Joop) Reijnhoudt werkt als business consultant op het snijvlak van organisatie en ICT bij VVA-informatisering. Dit is een onafhankelijk en innovatief informatiseringsbureau dat er bewust voor kiest haar werkzaamheden uitsluitend te verrichten bij organisaties met een sterke maatschappelijke verankering, met name in de zorg- en woningcorporatiebranche. Joop is afgestudeerd als Informatiekundige aan de Universiteit van Tilburg. Reacties zijn welkom op Twitter, LinkedIn of per e-mail: j.reijnhoudt@vva-informatisering.nl.

afbeelding van Xillio
Ernst van Rheenen
Xillio - Chief Architect

Ernst van Rheenen is Chief Architect bij Xillio, expert in het geautomatiseerd transformeren, verrijken en migreren van ongestructureerde content (Content ETL). Ernst werkt bij toonaangevende enterprise klanten en helpt hen bij migratie- en consolidatietrajecten met implementatie advies, technisch ontwerp, en bijdragen aan projectplan en -planning. Binnen Xillio is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Xillio Content ETL Platform.

afbeelding van tomderidder
Tom de Ridder
ValueBlue - Principal Consultant

Tom de Ridder is principal consultant bij ValueBlue. Hij kan bereikt worden op tom.de.ridder@valueblue.nl.

afbeelding van basrieter
Sebastiaan Rieter
Unisys Nederland N.V. - Architect

Sebastiaan Rieter is werkzaam bij Unisys Nederland NV. De afgelopen jaren is hij als lead developer en architect betrokken geweest bij een aantal software ontwikkelings- en systeemintegratietrajecten. Deze projecten waren grotendeels gebaseerd op Microsoft technologieën waaronder Microsoft SQL Server, Analysis Server en ASP.NET. De nadruk lag bij deze projecten met name op de performance en beschikbaarheid van de oplossingen.

afbeelding van JohnRooijakkers
John Rooijakkers
PinkRoccade Local Government - Enterprise architect

John Rooijakkers is als enterprise architect werkzaam voor PinkRoccade Local Government met brede kennis van gemeentelijke overheden en hun informatiehuishouding. Hij heeft veel ervaring met het ontwerpen en implementeren van enterprise architecturen voor locale overheden waarbij sectorale oplossingen integreren met andere gemeentelijke oplossingen en oplossingen bij ketenpartners. Door jarenlange participatie binnen EGEM/KING werkgroepen is een diepgaande kennis aanwezig van referentie architecturen (GEMMA), het stelsel van basisregistraties en gemeentelijke standaarden voor informatiemodellen (RSGB/RGBZ) en uitwisselingsformaten (StUF). John heeft veel ervaring in het ondersteunen van lokale overheden bij het realiseren van samenwerkingsverbanden (bv belastingsamenwerking of IGSD) waarbij integratie met de individuele gemeenten aanwezig blijft en daarnaast van shared services centra waarbij de volledige automatisering van meerdere gemeenten wordt samengevoegd of uitbesteed.

afbeelding van hanvanroosmalen
Han van Roosmalen
Han van Roosmalen Softwarediensten - Softwarearchitect

Han van Roosmalen is zelfstandig softwarearchitect. Sinds 1986 werkt hij aan grote en kleine innovatieve softwareprojecten in de embedded en de back-office omgeving. Als architect is hij met name geïnteresseerd in de realisatie van systemen conform de juiste structuur, waarbij inzicht, toezicht en overzicht een essentiële rol spelen. Sinds vier jaar werkt hij samen met Lattix, één van de leveranciers van Dependency Structure Matrix tools om snel inzicht te krijgen in de structuur van bestaande applicaties. Han levert verschillende diensten om de toepassing van DSMs snel en effectief te implementeren. Han van Roosmalen is te bereiken via: han@hanvanroosmalen.nl.

afbeelding van paulorosado
Paulo Rosado
OutSystems - CEO

Paulo Rosado is de oprichter en CEO van OutSystems

afbeelding van jurriross
Jurri Ross
Atos Origin - Business Consultant

Jurri Ross is bij Atos Origin werkzaam als Business Consultant, maar schrijft dit artikel op persoonlijke titel. Gedurende zijn langdurige carrière op het grensvlak van levensverzekeringen, pensioenen en IT, is hij zich steeds meer bewust geworden van het verschil tussen de ideale wereld van de theorie en de praktijk van alledag.
De praktijk blijkt complexer en weerbarstiger dan vaak wordt aangenomen. Deze wijsheid deelt hij met jonge professionals, in opleidingstrajecten en af en toe publiceert hij er ook over.
Door het analyseren van specifieke businessvraagstukken in relatie tot mogelijke IT-oplossingen, hoopt Jurri lezers en toehoorders even afstand te laten nemen van de waan van alledag. Daarbij durft hij het aan om politiek correct taalgebruik te vermijden en pijnpunten helder te benoemen, maar wel op een menselijke en constructieve wijze.

afbeelding van fedorrutgers
Fedor Rutgers
TASK24

Fedor Rutgers is leider van de Technology Group Agile binnen TASK24. Hij is een ervaren, pragmatische, resultaatgerichte project manager. Zijn coachende manier van leiding geven zorgt voor een effectiever team die zijn verantwoordelijk neemt. De projectfocus wordt gericht op het te maken eindproduct: ‘Doe alleen dat wat waarde toevoegt aan het eindproduct'.

afbeelding van SnowSoftware
Koen Schaeffers - Snow Software
Snow Software - SAP-specialist

Koen Schaeffers is een ervaren IT-specialist, werkzaam als SAP-specialist bij Snow Software. Hij is op zijn best als hij werkt op het snijvlak van Information Technology, Cloud en On-Premise. Schaeffers heeft grote belangstelling voor alle aspecten die innovatie, procesverbeteringen en organisatieverandering met zich meebrengen.

afbeelding van jaapschekkerman
Jaap Schekkerman
Logica Business Consulting - Thought Leader BTS & EA

Jaap Schekkerman (1953) is op parttime basis als Distinguished Management Consultant & Thought Leader Business Technology Strategy & Enterprise Architecture verbonden aan Logica Business Consulting. Daarnaast is hij de oprichter en president van het Institute For Enterprise Architecture Developments (2001) en docent aan het Delft TopTech programma van de TU Delft.
Jaap Schekkerman is auteur / co-auteur van meer dan 50+ artikelen en 14 boeken met diverse titels gerelateerd aan het onderwerp Enterprise Architecture Management.

http://www.logica.nl
http://www.enterprise-architecture.info

afbeelding van RonaldScherpenisse
Ronald Scherpenisse
Snow Software Benelux - Director Partner

Ronald Scherpenisse is werkzaam als Director Partner bij Snow Software Benelux.

afbeelding van martijnvanschie
Martijn van Schie
Unisys Nederland - Software Architect

Software Architect bij Unisys Nederland

afbeelding van HerbertSchuurmans
Herbert Schuurmans
Xebia - Senior Consultant

Herbert Schuurmans heeft ervaring als ontwikkelaar, tester en IT-architect.

afbeelding van tseinen
Tjeerd Seinen
Tools4ever - Technisch Account Manager

Tjeerd Seinen als account manager werkzaam bij Tools4ever in Nederland. Hij beschikt over zowel een technische als commerciële achtergrond en hij is daardoor in staat om kansen in de markt om te zetten in functionaliteiten voor producten en consultancy diensten. Tjeerd heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van sales en softwareontwikkeling. Hij studeerde technische informatica aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast rondde hij de MBA-opleiding van het NIMBAS in Utrecht met succes af.

afbeelding van JohnSherwood
John Sherwood
IRM Company - Principal Consultant

John Sherwood heeft 20 jaar ervaring op het gebied operationeel risicomanagement. Hij is meer dan 35 jaar werkzaam als professional op het gebied van informatiesystemen. Hij is de geestelijk vader van het SABSA-model, en een autoriteit op het gebied van risk management en security architectuur. Momenteel is hij werkzaam als principal consultant van IRM Company.

afbeelding van oscarsijtsma
Oscar Sijtsma
12improve - verander manager, proces verbeter expert, lean six sigma consultant, business & people coach - beschikbaar

Ir K.W. Sijtsma MBA (1964) was managing partner bij een adviesbureau toen hij bedrijfskunde studeerde. Voor zijn MBA-promotie deed hij in 2003 onderzoek naar het gebruik van BPM-hulpmiddelen bij grote organisaties in Nederland. Sindsdien is hij als verandermanager, improvement organisatieadviseur of interim manager betrokken geweest bij vele reorganisaties en verandertrajecten. Graag denkt hij mee over uw verbeterprogramma's of verander trajecten. U kunt publicaties van hem ontvangen per mail. Oscar ziet uit naar uw vragen en ideeën via osijtsma@hotmail.com of oscar@12improve.eu

afbeelding van garethsimms
Gareth Simms
You-Get B.V. - Business Consultant

Gareth Simms heeft meer dan 5 jaar ervaring met Business Intelligence oplossingen binnen de verzekerings-, bank-, onroerend goed - en telecommunicatiesectoren. Binnen deze tijd is hij betrokken geweest bij vele projecten waar zijn verantwoordelijkheid en focus is geweest om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen de business en de IT specialisten open en duidelijk blijft en dat de eisen en verwachtingen worden beheerd daarmee een goede basis leverend voor het creëren van een succesvolle BI-strategie. Voor meer informatie, neem contact op met de auteur: gsimms@you-get.com

afbeelding van bastiaanslager
Bastiaan Slager
Ordina - Consultant

Bastiaan Slager is werkzaam bij Ordina en is consultant op het gebied van procesverbetering en zijn specialisme is in de telecom sector.

afbeelding van MarkSlooff
Mark Slooff
Outsystems - Business Development & Sales

Mark Sloof is een senior executive business development en sales voor OutSystems, leverancier van een high productivity platform van mobiele- en webapplicaties voor enterprises. Slooff beschikt over een technische en een commerciële achtergrond en is al meer dan 15 jaar actief in de ICT-industrie. Hij kan daardoor bij uitstek klanten adviseren in het maken van technologiekeuzes en weet als geen ander welke uitdagingen IT-afdelingen hebben.

afbeelding van raymondslot
Raymond Slot
Hogeschool Utrecht - Lector

Raymond Slot is lector Architectuur voor Digitale Informatiesystemen aan Hogeschool Utrecht.

afbeelding van ronaldsmit
Ronald Smit
OVER-gemeenten - HRM medewerker

Ronald Smit is HRM medewerker bij OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland).

afbeelding van birgittevanstarrenburg
Birgitte van Starrenburg
Capgemini - Managing Consultant / Certified sr. Architect

Birgitte van Starrenburg is Managing Consultant / Certified sr. Architect bij Capgemini. Vele jaren ervaring met Business Information Enterprise architectuur, Methoden en Technieken en Service Oriëntatie.

afbeelding van marcsteenbergen
Marc Steenbergen
ValueBlue BV - Directeur

Marc Steenbergen, mede-directeur van ValueBlue BV, gespecialiseerd in ICT architectuur en “business intelligence voor ICT”.

afbeelding van marliesxr
Marlies van Steenbergen
Sogeti - Architect

Marlies van Steenbergen is principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti Nederland B.V. Zij is een van de grondleggers van DYA. In de periode 2007 – 2011 heeft zij, naast haar werk bij Sogeti, onder begeleiding van professor dr. Sjaak Brinkkemper van Universiteit Utrecht aan haar promotieonderzoek gewerkt.

afbeelding van richardsteijn
Richard Steijn
Vaiper - Data warehouse/BI Consultant

Richard Steijn is onafhankelijk Data warehouse/BI consultant. Data en alle vraagstukken daaromheen vormen een rode draad in zijn werkzame leven.

afbeelding van ronaldstreekstra
Ronald Streekstra
Atos Origin - Enterprise Architect

Ronald Streekstra werkt ruim 13 jaar voor Atos Origin. Hij is werkzaam als enterprise architect, doceert aan de Atos Enterprise Architecture Academy en blogged op http://www.atosoriginblog.nl.

afbeelding van IronMountain
Jeroen Strik
Iron Mountain

Jeroen Strik is werkzaam bij Iron Mountain.

afbeelding van reaco
Nicole de Swart
Reaco Academy - Requirements expert

Nicole de Swart is auteur van Handboek Requirements en oprichtster van het Requirements Kenniscentrum. Via de Reaco Academy helpt Nicole requirementsanalisten de overstap naar agile te maken. Daarnaast geeft ze les aan studenten Business Information & Management op de Hogeschool van Amsterdam.

afbeelding van MarcTeerlink
Marc Teerlink
SAP - Global Vice President

Marc Teerlink is Global Vice President bij SAP.

afbeelding van NormanDDS
Michael Theuerzeit
Norman Data Defense Systems BV - Product Marketing Manager

Michael Theuerzeit (1967) werkzaam bij Norman Data Defense BV te Hoofddorp is actief als Product marketing manager eveneens gespecialiseerd in de verkoop en het leveren beveiligingsadvies op maat t.b.v. grote enterprises en multinationals d.w.z. bescherming van productieomgevingen & infrastructuren. Zijn analytische denkvermogen komt hierbij goed van pas.

afbeelding van ankotijman
Anko Tijman
Ordina - Partner Agile testen

Anko Tijman is expert op Agile Testen. Hij schreef ondermeer het boek Agile Testen - Testen als teamsport: het antwoord op innovatie in ontwikkelprocessen.

Twitter: @agiletesternl

afbeelding van petertjeerdsma
Peter Tjeerdsma
TASK24

Peter is lid van de Technology Group Architectuur binnen TASK24. Hij is software architect in een multidiciplinaire omgeving waar hij agile technieken gebruikt om focus, feedback en snelheid in het projectteam te krijgen.

afbeelding van YannToutant
Yann Toutant
Econocom Nederland - General Manager

Yann Toutant is general manager bij Econocom Nederland. Hij heeft een brede ervaring in alle aspecten van IT financiering.

Zijn visie is dat de beschikbaarheid van digitale technologie belangrijker is dan het bezit hiervan. De expertises van Toutant liggen op het gebied van de digitale transformatie, IoT, Device-as-a-Service en maatwerk financieringsoplossingen.

afbeelding van jipvandervalk
Jip van der Valk
Strategy Partners Nederland

Met 22 jaar aan werkervaring op het terrein van informatie management en de schakel tussen business en IT, is Van der Valk thuis in de wereld van ongestructureerde informatie en organisatieverandering. Hij ondersteunt directies bij het vernieuwen van de ongestructureerde informatiehuishouding binnen hun bedrijf. Doel is kosten te besparen met een toekomstvaste, digitale informatiehuishouding, op basis van de bewezen technologieën met prominente aandacht voor de veranderkundige aspecten.

afbeelding van buizerd
Frank van Valkenburg
Ideas to Interconnect - ICT Architect

Frank is een zeer ervaren infrastructuur architect die een bedrijfseconomische achtergrond combineert met brede technische kennis en bijna 20 jaar ervaring in de ICT.

Frank heeft oog voor èn spreekt de taal van alle belanghebbenden in een organisatie en is voor alles een pragmaticus. Hij werkt het liefste binnen complexe IT omgevingen en heeft veel ervaring met outsourcing en offshoring. Frank is uitstekend in staat de ontwikkeling van complexe infrastructuren te coordineren en daarbij mensen te motiveren voor en te betrekken bij de doelstellingen van de organisatie. Hij stelt altijd business requirements voorop en is zeer goed in staat om deze af te stemmen op de belangen van applicatie ontwikkeling, infrastructuur en beheer.

afbeelding van HenkvanderKoijk
Henk van der Koijk
PMtD - Consultant/ICT Architect

Henk van der Koijk is Consultant/ICT Architect bij PMtD en lid van het kernteam CORA.

afbeelding van OlkeJanvanderMeer
Olke Jan van der Meer
HC&H - Directeur Ontwikkeling

Olke Jan van der Meer is Directeur Ontwikkeling bij HC&H en lid van het kernteam CORA.

afbeelding van JoachimVandecasteele
Joachim Vandecasteele
Anderson MacGyver - Adviseur

Joachim Vandecasteele is adviseur bij Anderson MacGyver heeft een passie voor business innovatie én structurele organisatieverbetering met IT. Anderson MacGyver realiseert meer businesswaarde met IT. Door advies- en managementdiensten vergroot Anderson MacGyver de waarde van IT en informatie voor organisaties. Daarvoor was
hij CTO bij COOLProfs, specialist in het bouwen van bedrijfskritische informatiesystemen op maat op basis van OutSystems en CA Gen modelgedreven RAD-tooling. Vandecasteele was voor zijn tijd bij COOLProfs senior consultant bij KPMG Consulting op het gebied van World Class IT en consultant ISES International op het gebied van CASE-tools voor systeemontwikkeling. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan over de toekomst van de IT-organisatie, over strategierealisatie met de balanced scorecard en over maatwerk systeemontwikkeling. Vandecasteele studeerde Bestuurlijke Informatiekunde aan de Katholieke Universiteit Brabant en Bedrijfsinformatica aan de Haagse Hogeschool. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn gezin, alles volgen wat met IT te maken heeft en triathlons, trails en marathons. Altijd gedreven, scherp en vrolijk!

Twitter: jvandecasteele
Email: joachim.vandecasteele@andersonmacgyver.com

afbeelding van ClaudiaVermeulen
Claudia Vermeulen
Dimpact - Marketing & Communicatie Adviseur

Claudia Vermeulen is Marketing & Communicatie Adviseur bij Dimpact; een intergemeentelijk samenwerkingsverband voor digitale dienstverlening. Ze is te volgen op Twitter via @claudiadimpact.

afbeelding van harmverschuren
Harm Verschuren
Energie Data Services Nederland (EDSN) - informatiearchitect

Ik ben een ervaren informatiearchitect met bedrijfservaring binnen de branches energie (centrale marktfacilitering), overheid & retail. Lange ervaring in ICT breed met als speerpunten informatie-, proces-, data architectuur en applicatie-integratie (EAI, SOA, EDA).

afbeelding van bartververs
bart ververs
M&I/Partners - consultant

Bart Ververs is principal consultant bij M&I/Partners. Hij heeft uitgebreide kennis van en veel ervaring met ICT-infrastructuren. Wide Area Networks, Informatiebeveiliging, BYOD en Cloud computing behoren tot zijn interesse gebieden. Hij acteert als adviseur in diverse rollen waarbij hij ook graag als intermediair tussen het bestuurlijke en technische domein optreedt.

afbeelding van LindaVerweij
Linda Verweij
SPS - COO

Linda Verweij is COO van SPS, Nederlandse leverancier en ontwikkelaar van de Gensys Business Service Management (BSM) oplossing en aanbieder van de op Gensys gebaseerde Res-Q beheerdiensten en Datacenter services. In de vijftien jaar dat Linda voor SPS werkzaam is, heeft zij ruime expertise en ervaring opgebouwd op het gebied van onder meer Business Service Management (BSM), BSM-oplossingen, ITIL en IT Service Management. Sinds 2009 heeft zij de dagelijkse leiding van de organisatie in handen, daarvoor was Linda werkzaam als Business Unit Manager RES-Q beheerdiensten. Als COO is Linda betrokken bij alle interne en externe ontwikkelingen en heeft zij een duidelijke visie op de markt.

afbeelding van martijnvideler
Martijn Videler
VVA-informatisering - Partner

Martijn Videler heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting en is tevens medeoprichter van VVA-informatisering.

afbeelding van KrollOntrack
Jaap-Jan Visser
Kroll Ontrack - Country Manager Nederland

Jaap Jan Visser is sinds mei 2008 country manager van Kroll Ontrack Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten van Kroll Ontrack op de Nederlandse markt.

Steeds meer organisaties en consumenten die te maken hebben met dataverlies, het vinden en verwerken van elektronisch bewijs of juist data willen wissenn kiezen voor de veilige, snelle, gemakkelijke en efficiënte oplossingen van Kroll Ontrack. Jaap Jan en zijn team helpen klanten om oplossingen te vinden voor schijnbaar onoplosbare problemen. De ambitie van Jaap Jan is om de groeimogelijkheden in de Nederlandse markt optimaal te benutten, de samenwerking met belangrijke partners als Dell, EMC, HP, Oracle en VMware verder uit te bouwen en zo de positie van wereldleider ook in Nederland waar te maken.

Eerder was Jaap Jan werkzaam in diverse sales management en business development functies bij Nokia, Enlight Europe en Koning en Hartman. Jaap Jan studeerde Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen.

afbeelding van pepijnvandevorst
Pepijn van de Vorst
Ordina - Testconsultant

Pepijn van de Vorst is Testconsultant bij Ordina.

Twitter: @PepijnVorst

afbeelding van fijtsevos
Fijtse Vos
Business4IT

Fijtse is een energieke, gedreven professional met een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en met een enorme drive om complexe problemen op een creatieve en daadkrachtige manier op te lossen.

afbeelding van roelwagter
Roel Wagter
Ordina - Partner

Telefoon: +31 655 822 075
E-mail: roel.wagter@ordina.nl

Roel Wagter heeft een financieel economische achtergrond, is senior management consultant, lid van het College van Partners Ordina en Ph.D. student aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van enterprise architecture.

Hij heeft vele directie, management- en adviesfuncties uitgevoerd. Deze ervaring vormt de basis voor zijn ideeën op het gebied van enterprise architecture.

Hij is de founding father van de internationaal bekende methode Dya® (Dynamic Enterprise Architecture). Begin 2006 nam hij het initiatief tot en werd verantwoordelijk voor Ordina’s innovatieprogramma “General Enterprise Architecturing” (GEA). Hij richtte in het kader van dit innovatieprogramma een groeiplatform op. Hieraan nemen twaalf grote medefinancierende organisaties deel vanuit de overheid, bedrijfsleven en wetenschappelijke wereld (www.groeiplatformgea.nl).

Hij publiceerde meerdere boeken. In 2007/2008 publiceerde hij acht white papers op het gebied van enterprise architecture. In februari 2009 is zijn boek “Sturen op samenhang op basis van GEA” geannonceerd.

afbeelding van marnixvanwelie
Marnix van Welie
M&I/Partners - Senior adviseur

Marnix van Welie is adviseur bij M&I/Partners. Hij houdt zich bezig met architectuurontwikkeling en -implementatie bij onder meer waterleidingbedrijven, gemeenten, woningcorporaties en de culturele sector.

afbeelding van MikeWessling
Mike Wessling
Bitbrains IT Services - Senior Engineer & Platform Architect

Mike Wessling is werkzaam als Senior Engineer & Platform Architect bij Bitbrains IT Services, aanbieder van diensten op het gebied van managed hosting en extreme engineering en gespecialiseerd in het toepassen van High Performance Computing concepten voor bijvoorbeeld Solvency II en Basel III. Hij is verantwoordelijk voor het implementeren van de klantomgeving op het platform van Bitbrains. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de evolutie van het platform, waaronder het aanpassen aan de veranderde behoeften van de klanten en de markt.

afbeelding van MarcelWesterhoud
Marcel Westerhoud
QED Integrity Services - managing director

Marcel Westerhoud is bedrijfseconoom en forensisch expert. Hij is managing director van QED Integrity Services, een adviesbureau op het gebied van risicomanagement, (information) security en integriteitsvraagstukken.

afbeelding van harrywibier
Harry Wibier
Gemeente Rotterdam - adviseur en project manager

Harry Wibier is adviseur en project manager bij de Gemeente Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in processen, kwaliteit en strategie.

afbeelding van aizowiebenga
Aizo Wiebenga
Microsoft - Consultant

Aizo is afgestudeerd als Master Business Information Technology met afstudeerrichting Networked Business op de Universiteit van Twente en werkzaam bij Microsoft als Consultant. Zijn interesse gaat uit naar de vraag hoe mensen en organisaties beter met elkaar kunnen samenwerken en zaken doen door het inzetten van innovatieve toepassingen.

afbeelding van baswi
Bas aan de Wiel
M&I/Partners - Senior Adviseur

Bas aan de Wiel is senior adviseur bij M&I/Partners. Hij heeft gedegen kennis van en ervaring met uiteenlopende technologiegebieden en beheerprocessen. Hij weet ook de brug te slaan tussen infrastructuur en beheeraspecten, en communiceert op zowel technisch als managementniveau. Bas is verder uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen en trends en met zijn positief/kritische houding helpt hij opdrachtgevers met het nemen van de juiste besluiten.

afbeelding van dennisdewit
Dennis de Wit
Solventa - Architect

Werkzaam als IT-architect voor klanten in de financiële- en publieke sector. Sterk in communicatie en complexe materie op een begrijpelijke manier te kunnen communiceren is daarbij een drijfveer. Dit vormt de basis voor het verbinden van mensen, het motiveren van teams en om van conceptueel niveau om te schakelen naar de (technische) details.

afbeelding van dirkwitte
Dirk Witte
Ordina - Management Consultant

Telefoon: +31 653648446
E-mail: dirk.witte@ordina.nl

Dirk Witte is een vakinhoudelijk, gedreven professional die bedrijfsvraagstukken inzichtelijk oplost gebruikmakend van niet alledaagse denkpatronen. Zijn analytisch denkvermogen gecombineerd met creativiteit en verbeeldingskracht stelt hem in staat ondernemingen te helpen hun concurrentiepositie duurzaam te verbeteren met innovatieve werkbare oplossingen. Zijn kwaliteiten komen het beste tot hun recht op het grensvlak tussen strategieontwikkeling (richten) en tactische conceptuele beeldvorming (inrichten).

Dirk maakt deel uit van het kernteam GEA binnen Ordina Consulting en heeft een belangrijke rol in het doorontwikkelen van dit gedachtegoed en het vestigen hiervan in de markt. Hij is (mede)auteur van het GEA-boek dat begin 2009 is gepubliceerd. Daarnaast bracht Dirk verschillende artikelen en white papers uit op dit gebied en publiceerde hij in vooraanstaande managementbladen en spreekt op congressen en seminars.

Zijn werkgebied beslaat voornamelijk de verzekeringswereld en de overheid.

afbeelding van WalterWittkamp
Walter Wittkamp
YMERE - Lead Architect

Walter Wittkamp is werkzaam bij YMERE als Lead Architect en voert de eindredactie over CORA.

afbeelding van TorstenWunderlich
Torsten Wunderlich
STYLIGHT - Agile Coach
afbeelding van WimZandee
Wim Zandee
F5 Networks - Director System Engineering North & East EMEA

Wim Zandee kwam in 2006 bij F5, na al ruime ervaring te hebben opgedaan bij verschillende netwerkspecialisten aan zowel de leverancierskant als gebruikerszijde. Bij F5 is hij verantwoordelijk voor de technische en salesondersteuning van internationale klanten en partners. F5 maakt apps sneller, slimmer en veiliger voor bedrijven, service providers en overheden wereldwijd. F5 levert cloud en security oplossingen om bedrijven in staat te stellen een applicatie-infrastructuur te kiezen zonder in te leveren op snelheid en beheer. Meer informatie op F5.com over F5, partners en technologieën.

afbeelding van merijnzee
Merijn Zee
Stichting PIOFA

Drs. Merijn Zee is verbonden aan de Stichting PIOFA (www.piofa.nl). Een platform dat werkt aan de verbetering van de bedrijfsvoering van overheidsorganisaties.

afbeelding van CloudVPS
Lennard Zwart
CloudVPS - CEO

Na een carrière als bankier besloot ik in 2006 om samen met drie anderen de IT in te gaan. Een bedrijf dat werd opgericht om software te maken die grote hoeveelheden servers tegelijk kon aansturen, groeide na de nodige avonturen uit tot de toonaangevende cloudprovider CloudVPS. Inmiddels bedient CloudVPS vele grote en veeleisende namen vanuit een netwerk dat over drie A-klasse datacentra is verspreid.

afbeelding van karinzwiggelaar
Karin Zwiggelaar
M&I/Partners - Partner

Karin Zwiggelaar adviseert organisaties over de strategische inzet van ICT en de gevolgen daarvan voor de informatievoorziening en ICT-organisatie. Zij werkt bij voorkeur in projecten en omgevingen waar nieuwe technologie een transformerend karakter op de organisatie heeft. Dit gebeurt in de rol van adviseur, sparringpartner of als interim ICT-manager. Karin studeerde Informatica aan de Universiteit Twente en werkt sinds 1989 bij M&I/Partners.