Profiel
afbeelding van roelwagter
Roel Wagter
Ordina - Partner

Telefoon: +31 655 822 075
E-mail: roel.wagter@ordina.nl

Roel Wagter heeft een financieel economische achtergrond, is senior management consultant, lid van het College van Partners Ordina en Ph.D. student aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van enterprise architecture.

Hij heeft vele directie, management- en adviesfuncties uitgevoerd. Deze ervaring vormt de basis voor zijn ideeën op het gebied van enterprise architecture.

Hij is de founding father van de internationaal bekende methode Dya® (Dynamic Enterprise Architecture). Begin 2006 nam hij het initiatief tot en werd verantwoordelijk voor Ordina’s innovatieprogramma “General Enterprise Architecturing” (GEA). Hij richtte in het kader van dit innovatieprogramma een groeiplatform op. Hieraan nemen twaalf grote medefinancierende organisaties deel vanuit de overheid, bedrijfsleven en wetenschappelijke wereld (www.groeiplatformgea.nl).

Hij publiceerde meerdere boeken. In 2007/2008 publiceerde hij acht white papers op het gebied van enterprise architecture. In februari 2009 is zijn boek “Sturen op samenhang op basis van GEA” geannonceerd.

 

Artikelen van deze auteur