Artikel

Poster: ICT-infrastructuur Roadmap

Deze poster is gemaakt door het bedrijf Flashmap Systems. Er wordt een standaard roadmap getoond van een generieke ICT-infrastructuur. De roadmap geeft een mooi overzicht weer van de afhankelijkheid naar technologieën en leveranciers binnen de organisatie.


Source: http://www.flashmapsystems.com

U als architect of manager doet er verstandig aan om een roadmap te maken van uw ICT-infrastructuur en te benoemen welke standaarden en producten u in huis heeft of wanneer die er gaan komen. Zo ontstaat er een afhankelijkheidsoverzicht naar technologieën en leveranciers en heeft u meer onderhandelingskracht naar verschillende partijen toe en controle over implementatie. Stel dat uw onderneming uit veel verschillende onderdelen bestaat, dan verdient het aanbeveling een standaard roadmap te gebruiken, zodat de verschillende situaties met elkaar vergelijkbaar zijn. Een streven voor uw organisatie kan daarnaast zijn, om per infrastructuurfunctie alles te standaardiseren. Uw infrastructuur wordt minder complex als u voor dezelfde functies minder verschillende oplossingen inzet.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van Redactie
Redactie XR Magazine

XR Magazine - platform en gratis online vakblad over Enterprise Architectuur, ICT-Architectuur, BPM, SOA, IT-Service Management, Informatie Management

 
Reacties
Jack van Hoof op vrijdag 12 februari 2010 10:57

Een model dat we bij de Nederlandse Spoorwegen hanteren is hier beschreven:

http://soa-eda.blogspot.com/2008/03/it-services-stack-collaboration.html

Het helpt ons als architect op een eenduidge wijze discussies en gesprekken te voeren over onze IT-infrastructuur.

Anoniem op vrijdag 12 februari 2010 15:00

Waar kunnen we de originele poster vinden?

Koen van Boekel op vrijdag 12 februari 2010 15:15

De originele poster is te vinden op:

http://www.flashmapsystems.com/imgs/roadmaps/pdfs/infrastructure.pdf

Hier staan overigens nog meer posters van dit bedrijf:

http://www.flashmapsystems.com/products/itroadmaps/itroadmap-overview.htm

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.