Artikel

Dragon1 Visualisatietips voor PowerPoint - Cartoons

Stel je wil een oude vrolijke man tekenen die er voor zorgt dat hij onmisbaar is door niet te documenteren. Je steekt dan de draak met slecht toezicht op documentatie. Deze maand: visualisatietips voor cartoons.

Tip 1 - Zet een cartoon figuur eerst op met basis geometrische figuren

Veel tekenstripfiguren bestaan in conceptvorm uit basisvormen zoals cirkels, ovalen, rechthoeken. Deze beelden een herkenbare situatie uit voor de doelgroep.

 

Tip 2 - Teken de geometrische figuren over met de Vrije vorm-pen

Door lijnen in een figuur minder strak te maken geef je gevoel aan een plaatje. Dit doen we door de strakke geometrische figuren over te trekken met de Vrije vorm-pen in PowerPoint.

Tip 3 - Maak van de figuur een geheel en voorzie de vlakken van juiste kleuren

Stel een mooie compositie samen. Breng de onderdelen van de figuur in verhouding met elkaar. Breng over de figuren met de Vrije vorm-pen in PowerPoint een grove lijn aan en zorg ervoor dat de grenzen tussen de geometrische figuren vervagen. Gebruik in een cartoon ook altijd een kleurenpalet zodat de figuur een mooi geheel vormt.

 

Tip 4 - Maak de figuur af door detail toe toevoegen, een tekst en een omgeving

Geef de figuur een idee van een omgeving mee. Bedenk een leuke tekst die past bij de situatie en de kijker laat nadenken. Nog beter is het als er geen tekst nodig is.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.