Artikel

Poster: Het elektronisch patiëntendossier vanaf 2010

In ziekenhuizen speelt het vraagstuk hoe systemen van de specialisten aan te sluiten op ERP systemen en op een elektronisch patiëntendossier (EPD). En dan met name: waar ligt de knip?

Welke systemen gebruiken voor welke informatie en activiteiten? Dit vraagstuk eist een duurzame en toekomstvaste oplossing omdat investeringen kostbaar zijn. Als architect gebruik je dan het liefst een visualisatie om duidelijk te maken hoe belangrijk het stellen van eisen is en het gebruik van standaarden bij het bepalen van de juiste productoplossingen van leveranciers voor gebruikers.

Deze bovenstaande poster maakt onder andere vier zaken inzichtelijk en overzichtelijk:

  1. Wat is de systeemoplossing die in de organisatie wordt geïntroduceerd en waar bestaat deze uit?
  2. Voor wie gaat deze oplossing welke impact hebben en wie moet in de gelegenheid worden gesteld eisen te stellen?
  3. Hoe ziet een gewenst bouwproces voor deze oplossing eruit?
  4. Wat zijn nadenkers (sticky messages) betreffende privacy?
     

De poster is een samengestelde architectuurvisualisatie: Bovenin staat een visie op de knip tussen specialisten systeem, ERP-systeem en EPD: Waar gebeurt wat? In het midden staat een ziekenhuis complex. Over het midden heen staat een ring die geautomatiseerd ondersteunen van activiteiten en delen van informatie symboliseert. Links staat een visie op het bouwproces en rechts staat een visie op het koppelen op basis van open standaarden. Rondom het midden staan situationele beelden van de belanghebbenden van het systeem.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.