Artikel

Poster: Informatiearchitectuurmodel Gemeente Zwolle

Bij de gemeente Zwolle maakt men serieus werk van het werken onder architectuur. Hiertoe heeft men onder andere verschillende architectuurvisualisaties gemaakt en is men bewust bezig met het afstemmen van verschillende soorten visualisaties op diverse doelgroepen met hun eigen belevingswereld, kennisniveau en informatiebehoefte. Zo ook onderstaande architectuurposter.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere versie van de poster

Deze poster is bedoeld als een praatplaat, richting managers en ontwikkelaars, die een keurig en zeer volledig overzicht geeft van de bouwblokken die allemaal komen kijken en nodig zijn bij het realiseren van kwalitatief hoogwaardige e-dienstverlening. En dat, gaat zoals iedereen weet, veel verder dan het aanbieden van aanvraagformulieren in pdf-formaat op een website.

Deze architectuurposter zorgt effectief voor een gemeenschappelijk beeld en begrippenkader in projecten en maakt het mogelijk om een faseplan te ontwikkelen waarin als een soort roadmap wordt aangegeven in welke volgorde invulling wordt gegeven aan de verschillende bouwblokken.

Natuurlijk red je het niet met alleen deze architectuurposter. Niet voor iedereen is deze poster begrijpelijk of diepgaand genoeg. Hiervoor zijn dan ook andere visualisaties, maar ook andere middelen ingezet.
Wilt u meer weten over deze architectuurposter en hoe de gemeente Zwolle werken onder architectuur vormt, geeft, neemt u dan contact op met de beleidsadviseurs voor informatie architectuur bij de gemeente Zwolle.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van Redactie
Redactie XR Magazine

XR Magazine - platform en gratis online vakblad over Enterprise Architectuur, ICT-Architectuur, BPM, SOA, IT-Service Management, Informatie Management

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.