Artikel

Poster: Artist Impression - Architectuurlagen UMCG

Het doel van de illustratie is o.a. om de rol van de ICT afdeling en de complexiteit daarvan in de organisatie voor een breed publiek inzichtelijk te maken. Ook de architectuurprincipes van het UMCG zijn op dergelijke wijze gevisualiseerd. Waar ingewikkelde blokkenplaten vaak het enterprise architectuur vakgebied domineren, is deze illustratie een verfrissend voorbeeld van hoe de architectuur ook aan niet-ICT ingewijden op begrijpelijke wijze gepresenteerd kan worden. De illustratie is gemaakt door Marius Langerak.

Klik op bovenstaande afbeelding om de poster in groter formaat te bekijken.

Op de website van Marius Langerak zijn ook diverse uitsneden te vinden van deze poster. Deze geven een goed beeld van de details van de poster. Ook de visualisaties van de architectuurprincipes treft u op deze website aan. De volgende lijst met architectuurprincipes zijn gevisualiseerd:

  • Architectuurprincipe 1 - Architectuur, tenzij...
  • Architectuurprincipe 2 - Hergebruik, kopen, bouwen
  • Architectuurprincipe 3 - Minimaal aantal en bewezen leveranciers
  • Architectuurprincipe 4 - Een standaard oplossing, zo standaard mogelijk
  • Architectuurprincipe 5 - Gebruiksvriendelijk
  • Architectuurprincipe 6 - Eigenaarschap
Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van Redactie
Redactie XR Magazine

XR Magazine - platform en gratis online vakblad over Enterprise Architectuur, ICT-Architectuur, BPM, SOA, IT-Service Management, Informatie Management

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.