Artikel

Poster: Informatie Architectuur gemeente Kollumerland

Deze poster geeft op overzichtelijke wijze de informatie architectuur van de gemeente Kollummerland weer. Op deze poster wordt aangegeven wat er aan informatie, systemen en voorzieningen aanwezig zijn in zowel de front-, mid- als backoffice in de gemeente. De plaat dient ervoor om de samenhang hiertussen te laten zien.

Klik op bovenstaande afbeelding om de poster op A0-formaat te downloaden.

De poster voorziet in zowel een IST als SOLL situatie waarin door middel van het aanbrengen van een stippellijn rond een entiteit, de SOLL situatie wordt aangegeven. Aan de linkerkant staan de 19 NUP bouwstenen. Deze zijn met nummers ingetekend bij de voorzieningen van de overheid (rechts). Waar aanwezig zijn ook de webservices per applicatie ingetekend (status, transactie en synchronisatie).

De poster is ontwikkeld door Gerben van der Heide in opdracht van de gemeente Kollumerland. De posters zijn tevens voor diverse andere gemeenten gemaakt waaronder Almere, Lelystad en Krimpen aan den IJssel.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van gerbenvanderheide
Gerben van der Heide
Inter Access - Senior Management Consultant

Gerben is actief bij gemeenten op het gebied van Het Nieuwe Werken, Digitaal Werken en e-Government. In de praktijk werkt hij posters uit om mensen meer inzicht te geven in een bepaalde situatie. Een grote steun bij veranderingstrajecten.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.