Artikel

Poster: Visualisatie strategie poster op basis van Dragon1

Deze drie-in-één-visualisatie is door Dragon1 Inc. ontworpen voor een onderneming om te laten zien wat de relatie is tussen systemen en domeinen uit de omgeving, welke modellen van de systemen en domeinen uit de omgeving zijn te maken en van welke modellen van systemen en domeinen er visualisaties zijn te maken.

Deze drie-in-één visualisatie zorgde bij de onderneming voor sturing op het soort visualisaties die diende te worden gemaakt. Met het MOSCOW-principe werden op de systemen, modellen en visualisaties aangegeven welke systemen in kaart moesten worden gebracht, welke modellen zouden kunnen worden opgesteld en welke visualisaties en views men graag zou willen zien.

Dit is een praatplaat om snel een gemeenschappelijk beeld, begrip, inzicht en overzicht te creëren in de samenhang en afhankelijkheden van systemen, modellen en visualisaties. Bij deze poster hoort ook een toelichtingdocument waarmee de poster stap voor stap wordt uitgelegd.

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.