Artikel

Poster: Principetekening Eenvoud in de ICT

Door het aantal verschillende soorten oplossingen / informatieconcepten in de informatievoorziening en de ICT-Infrastructuur te beperken, wordt ervoor gezorgd dat de ICT beter gestandaardiseerd en georganiseerd is, waarmee de beheerkosten lager uitvallen en de adaptiviteit wordt verhoogd (lagere complexiteit).

De gemiddelde onderneming of overheidsinstelling in Nederland, met meer dan 100 medewerkers, heeft al gauw een informatievoorziening die bestaat uit twintig gegevensverzamelingen, tweehonderd applicaties, tiental informatiesystemen, twintig bedrijfsobjecten en veertig koppelingen tussen de applicaties. Hoe moeilijk beheersbaar dat is zonder een eenvoudig overzicht of als er voor elk vraagstuk een andere soort applicatie of database is gebruikt, is voor iedereen al snel duidelijk. Een dergelijke visualisatie is voor elk project handig om haar scope en impact in te projecteren. 

Categorie:   
Auteur(s)
afbeelding van markpaauwe
Mark Paauwe
Dragon1 Inc. - CTO

Mark is zeer actief in het enterprise architectuur vakgebied. De kans is groot dat je hem op een evenement tegenkomt en dat het gesprek al gauw over architectuurvisualisaties en architectuurprincipes gaat.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Indien het niet lukt om een reactie te plaatsen, stuur dan uw reactie naar redactie@xr-magazine.nl.
Alle inzendingen dienen correct, professioneel en beschaafd te zijn. IP-adressen worden gelogd, maar niet gepubliceerd. De redactie van XR Magazine behoudt zich het recht voor om anonieme reacties (niet op naam) of zonder geldig e-mailadres, te verwijderen zonder kennisgeving. Ook reacties waarin commerciële uitingen worden gedaan en/of commerciële producten en diensten worden aangeboden worden door de redactie verwijderd of ontdaan van commerciële uitingen zonder kennisgeving.